Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тестування на СОVІД-19 продовжується

Дата: 17.03.2021 13:49
Кількість переглядів: 1188

    Зараз,  як в усьому світі, так і в Україні, почалася третя хвиля пандемії коронавірусу. Україна не є винятком. За кількістю нових випадків СОVІД-19  Україна на 3-му місці в Європі та на 11-му  у світі. Також суттєво зросла частка повторних захворювань.

     При підозрі на СОVІД-19  вкрай важливо якомога раніше звернутися до  сімейного лікаря, встановити діагноз і розпочати лікування. Багато випадків важкого перебігу COVID-19 пов'язані з пізнім зверненням за медичною допомогою. У цьому випадку пацієнт госпіталізується до стаціонару вже значним ураженням легень, яке набагато важче піддається лікуванню.

    Всім хворим, які поступають до КНП «Світловодська ЦРЛ»СМР із підозрою на СОVID-19, пневмонію, ГРІ проводяться  обов′язкові тестування до SARS-CoV-2. Основним методом тестування є полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР). Відбір матеріалу проводять медичні працівники відділень та відправляють на дослідження  до Кіровоградського обласного лабораторного центру. Результат аналізу в основному надходить на наступний день. Як попереднє скринінгове обстеження,  даній категорії хворих  проводиться тестування   експрес тестами на визначення антигену до SARS-CoV-2, які по суті є міні ПЛР. Даний тест показує результат вже за 30 хвилин. Експрес діагностика в умовах стаціонару проводиться щоденно та цілодобово. В разі позитивного експрес тесту проводиться підтвердження методом ПЛР. ПЛР та експрес тестування виконуються безкоштовно за рахунок бюджетних коштів.

  Додатковим методом діагностики є тестування  методом ІФА (імуноферментний аналіз). Дане дослідження проводиться особам, у яких ПЛР негативний, але є клінічні симптоми, пацієнтам для планової госпіталізації,  для скринінгового тестування медиків та інших категорій, а також  пацієнтам, які перехворіли та хочуть знати свій імунний статус.

  З початку року  у клініко-діагностичній  лабораторії  КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР хворим, які  не обстежені на коронавірус  та поступають у відділення стаціонару екстрено  проведено 118 експрес тестів  на визначення  антигенів до SARS-CoV-2, з яких   9  - позитивні. Методом ІФА проведено 1198 тестувань з визначенням ІgМ та ІgG, отримано  362 позитивних результатів.

Забір крові на ІФА на СОVID-19 проводиться щоденно, крім вихідних, в маніпуляційному кабінеті №47 поліклініки, 3 поверх  (м.Світловодськ вул.Павлова,16)за графіком: діти з 830  до 9 00, дорослі - з 900 до 10 30.  Аналізи проводяться тричі на тиждень: понеділок, середа, п′ятниця. Результати досліджень видаються  в день проведення  досліджень   з 1500 до 16 00. Вартість одного тестування 120 грн., що втричі нижче, ніж в приватних лабораторіях. Дослідження проводяться на імуноферментному обладнанні виробництва США.

Фото без опису

Завідувач клініко-діагностичнії  лабораторії

КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР Світлана ОХРІМЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь