Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СОVID-19 перевіряє лікарні на міцність

Дата: 17.03.2021 13:57
Кількість переглядів: 556

Для нашого закладу, як і для більшості медичних закладів України, минулий рік  був випробувальним на міцність через пандемію СОVID-19.  В умовах перевантаження ліжкового фонду лікарень, визначених опорними, в нашій ЦРЛ лікували хворих на СОVID-19. Для цього інфекційне відділення переміщено в окремо стоячу будівлю, закуплено кисневі концентратори, персонал забезпечено засобами індивідуального захисту. Через невідповідність умовам закупівлі медичних послуг і в поточному році КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР  не має договору з Національною службою здоров’я України на стаціонарну допомогу пацієнтам з СОVID-19. Пацієнтів стаціонару, хворих на СОVID-19 (з позитивним результатом ПЛР) за показаннями направляють спеціалізованим транспортом в лікарні Кіровоградської області, які мають відповідний пакет медичних послуг, що оплачуються НСЗУ.

   За 2020 рік у пацієнтів стаціонару з підозрою на коронавірусну хворобу взято 339 назо-фарінгіальних мазків, які були направлені для безкоштовного дослідження методом ПЛР на SARS-CoV-2 до ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр», з них 50 (14,7%) - позитивні. 12 хворих на  СОVID-19 було направлено до лікарень м. Кропивницький (1 чол.) та

м. Олександрія (11 чол.), решта проліковано в інфекційному відділенні КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР або, враховуючи легкий перебіг захворювання, переведено на самоізоляцію під нагляд сімейного лікаря.

  За поточний період 2021 року на дослідження методом ПЛР направлено 85 мазків, з них 14 (16,5%) – позитивні. З 14 пацієнтів стаціонару з лабораторно підтвердженним захворюванням на коронавірусну інфекцію 8 переведено до лікарень м. Кропивницький (2 чол.) та м. Олександрія (6 чол.), решта проліковано вдома.

  На жаль, за період ускладення епідситуації від СОVID-19 в нашій лікарні померло 4 хворих, в т.ч. 1 – в поточному році.

   З 01 грудня 2020 року в КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР  проводиться тестування на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА) з визначенням ІgМ та ІgG. В поточному році проведено 1198  тестувань  на СОVІД-19, з них  362 (30,2%) позитивні.

Заступник головного лікаря

з медичної частини

КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР  Лідія Омельченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь