Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Світловодську роботодавці обговорили питання легалізації зайнятості

Дата: 08.04.2021 11:26
Кількість переглядів: 475

Нещодавно у приміщенні Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців.

У семінарі взяли участь фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в області, а також представники ПП «АТМК», КЗ «Світловодська санаторна школа-інтернат I-III ступенів №2», ДП «Завод Екоенергія», ТОВ «ПОЛВАКС-Україна», ТОВ «СМСЗ», ТОВ «Магазин «Смачний Світ», ТОВ «ТРК-ГРУП», ТОВ «Асоціація Єдність» та фізичні особи-підприємці.

Відкрила семінар начальник відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонної філії Наталія Сідненко, яка розповіла присутнім про необхідність виконання квоти з працевлаштування та дотримання порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Були розглянуті порядок розрахунку квоти, строки подання інформації, порядок заповнення інформаційної форми, а також наголошувалось на відповідальності за невиконання роботодавцями нормативу. Крім того, було надано інформацію про послуги та можливості служби зайнятості щодо професійного навчання, компенсації єдиного страхового внеску, компенсації витрат на оплату праці працевлаштованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Фото без опису

Олена Колонтаєва, головний спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду, зупинилася на питанні легалізації найманої праці. Вона наголосила, що роботодавці, які використовують найману працю, зобов'язані оформляти трудові відносини відповідно до вимог чинного законодавства та здійснювати нарахування заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.

«Важливо пам’ятати, що кожен роботодавець несе відповідальність за порушення трудового законодавства, у тому числі за використання найманої праці без оформлення. Саме легалізація зайнятості та підвищення рівня заробітної плати на території міста та району є підґрунтям для поліпшення добробуту населення», – зауважила О. Колонтаєва.

Семінар пройшов у формі діалогу: Були визначені основні напрямки співпраці між службою зайнятості та роботодавцями щодо сприяння зайнятості населення.

Наталія Котова,

провідний фахівець з питань зайнятості Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь