Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спалювання стерні – непоправна шкода довкіллю!

Дата: 19.07.2021 14:11
Кількість переглядів: 353

На сьогоднішній день гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття. Це призводить до знищення біорізноманіття, тваринного світу, виникає загроза виникнення пожеж у полезахисних лісових смугах, лісах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади, а іноді й травмування або загибелі людей.

І мало хто замислюється, що для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого маленького недопалку чи сірника. На відкритій території у безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км, висота полум’я досягає 2-х метрів.

Якщо спалювання стерні ведеться на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, постає нова загроза. Дим і вогонь являються напівпровідниками і за відповідних умов здатні стати причиною закорочення ліній електропередач, що несе за собою руйнівні наслідки для цілих населених пунктів. Дим від вогнищ, у туманні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. У цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій. Окрім того, попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.

Агрономи стверджують: разом зі стернею вогонь знищує безцінну мікрофлору полів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки.

Окремо звертаємось до громадян, керівників сільгосппідприємств, фермерів та власників приватних господарств з проханням припинити спалювати стерню, післязбиральні залишки і сміття та використовувати сучасні методи їх прибирання! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час зберігання зібраного врожаю.

 

При виявленні пожежі – не панікуйте та не приймайте поспішних, необдуманих рішень, а негайно телефонуйте за номером «101».Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь