Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Світловодську провели безкоштовне тестування на виявлення захворювань гепатиту С та ВІЛ

Дата: 02.08.2021 13:22
Кількість переглядів: 1889

Фото без опису Тридцятого липня у Світловодську, біля приміщення КНП «Світловодської ЦРЛ», з нагоди Всесвітнього дня боротьби з гепатитом С, відбулась соціальна акція - безкоштовне тестування на виявлення захворювань гепатиту С та ВІЛ.

Благодійну акцію, з метою запобігання поширенню цих хвороб, ініціювали: заступник міського голови з питань виконавчих органів ради з гуманітарних питань Юлія Орлова, начальник управління охорони здоров’я Світловодської міської ради Євген Яковенко
помічник нардепа Олега Воронька Анатолій Тримбач, начальник водолазно-рятувального відділення м. Світловодська водолазно-рятувальної групи аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління в Кіровоградській області Юрій Москаленко та куратори проекту «ЗЕмолодіжка» на території Світловодської МТГ.

Соціальна акція, проходила анонімно і тривала з 10:00 до 14:00 години. Тестування пройшли 152 світловодці. За результатами тестів, було виявлено 4 захворювання на гепатит С і 2 на ВІЛ. Виявленим особам спочатку була надана консультативна допомога, а потім їх поставили на облік для подальшого лікування.
«Гепатит – це страшна і важка хвороба, проте вона виліковна. Лікування дороговартісне, втім є державні програми, згідно з якими хворим безкоштовно надаються препарати, а лікарі-інфекціоністи супроводжують протягом всього періоду одужання. Вчасне виявлення ВІЛ-інфекції також дає можливість хворій людині повернутися до нормального життя завдяки призначенню ретро-вірусних препаратів. Всім, у кого тести будуть позитивними, ми допоможемо у подальшому лікуванні», – зазначив Анатолій Тримбач.

Фінансову підтримку у проведенні заходу надав народний депутат України Олег Воронько.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь