Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як з’ясувати роботодавцю “первинність” чи “продовження” електронного лікарняного (е-лікарняного)?

Дата: 22.09.2021 10:34
Кількість переглядів: 820

Роботодавець оплачує лише перші п’ять днів одного випадку тимчасової непрацездатності свого працівника, незалежно від кількості лікарняних листків. Тож страхувальнику важливо знати, чи виданий лікарняний є в межах одного страхового випадку.

Тому слід звертати увагу на присутність у бланках паперових листків непрацездатності відмітки “первинний” або “продовження”. Однак в е-лікарняних така позначка відсутня.

На підставі даних медичних висновків, що складають один випадок тимчасової непрацездатності, в порядку черговості формуються е-лікарняні, кожен наступний з яких створюється як продовження першого та разом складають один страховий випадок.

Тож унікальний номер випадку непрацездатності для всіх е- лікарняних, сформованих в межах одного випадку, буде співпадати. При цьому номери самих е-лікарняних можуть відрізнятися, навіть якщо всі вони видані як “продовження”.

Аби і працівник, і роботодавець могли побачити зв’язок е-лікарняних, Пенсійний фонд України оновив інтерфейси особистих кабінетів на веб-порталі електронних послуг. Відтепер там доступні розширені можливості деталізованого перегляду е-лікарняних.

Зокрема, було додано інформацію щодо номеру випадку тимчасової непрацездатності, який раніше був недоступний для перегляду як страхувальникам, так і застрахованим особам.

Тож тепер аби з’ясувати, чи є е-лікарняний “первинним” чи “продовженим”, достатньо звернути увагу на унікальний номер страхового випадку.

Якщо в працівника декілька е-лікарняних, створених як “продовження”, всі вони матимуть однаковий унікальний номер – “номер випадку непрацездатності”.

Крім того, в інтерфейсі з’явилась інформація про наявність ознак алкогольного чи наркотичного сп’яніння пацієнта, порушення ним режиму лікування, а також щодо причини непрацездатності, встановленої ФССУ (наприклад, щодо зв’язку хвороби або травмиФото без опису із виробництвом).

Гаряча лінія з питань користування особистими кабінетами на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України: 0-800-503-753

Гаряча лінія щодо оплати е-лікарняних і подання заяв-розрахунків: 0-800-501-892

 

Світловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь