Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

19 СЕСІЯ СВІТЛОВОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 8 СКЛИКАННЯ. ЧАСТИНА 1

Дата: 22.09.2021 14:51
Кількість переглядів: 937

Згідно розпорядження Світловодського міського голови Андрія Маліцького, 21 вересня в сесійні залі адмінбудинку, розпочала свою роботу 19 чергова сесія Світловодської міської ради 8 скликання. Серед запланованих питань порядку денного були систематизовані наступні блоки: депутатські звернення, запити та відповіді на них; питання соціально-економічного розвитку та місцевого господарства; фінансові питання; питання культури, соціально-економічного розвитку й освіти; питання врегулювання архітектурно-земельних відносин; організаційні питання, різне.

Присутніми на пленарному засіданні були депутати міської ради, заступники міського голови, начальники управлінь, керівники відділів, громадськість.

До порядку денного також було внесено низку додаткових питань, які потребують нагального розгляду й вирішення. Серед них: дозволи на розробку проектів землеустрою, нагородження Почесним знаком “За заслуги перед Світловодщиною”, можливість виділення коштів задля придбання автомобіля швидкої допомоги, підготовка до опалювального сезону, звернення до уряду країни тощо.

Зупиняючись на останньому питанні, більшістю присутніх в сесійній залі, було підтримано “Звернення депутатів Світловодської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, ВРУ щодо необхідності підвищення пенсій і виплат додаткової пенсії у 2021 році”. Зокрема, автором проекту рішення, депутатом міської ради Марією Дмитренко, було акцентовано увагу на тому, що депутати 8 скликання є представниками інтересів жителів громади, тому глибоко занепокоєні проблемами людей пенсійного віку (найменш захищених соціальних груп). - Останнім часом суттєво погіршується їх становище: скорочуються категорії, які мають право на отримання субсидій за спожиті житлово-комунальні послуги, зменшується фінансування субсидій, ціни на товари першої необхідності зростають. Тому має місце перегляд індексації пенсій, вжиття термінових заходів для забезпечення додаткових виплат тим пенсіонерам, пенсія яких є нижче середньої, – Марія Дмитренко.

Також вона запропонованувала на розсуд колег й аналогічне колективне звернення депутатського корпусу до державного апарату влади щодо “Недопущення підвищення тарифів для населення. Даний проект рішення поки що залишився на стадії розгляду.  

У блоці Депутатські запити, делегованим представником жителів селища Власівка - депутатом міської ради Тетяною Корф, було порушене доволі проблемне питання харчування учнів Власівської загальноосвітньої школи №8 (організація підвозу повноцінних обідів). За її словами - цей навчальний заклад відвідують 565 дітей. З початку навчального року і по теперішній час, в силу різних обставин, не працює їдальня і тому школярі не отримують повноцінного харчування. Альтернативою поки що лишається підвезення випічки.

Вислухавши й врахувавши депутатське звернення, після проведення відповідної наради з представниками Управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради, очільником МТГ Андрієм Маліцьким було надане наступне роз’яснення: “дане питання перебуває на постійному контролі, учні пільгових категорій (1-4 класи), а також діти, які відвідують групу продовженого дня, отримують необхідне харчування. Стосовно решти дітей, харчування яких здійснюється на платній основі, вчителями навчального закладу збираються списки охочих. На жаль, підприємець, який раніше надавав послуги з харчування дітей, забрав своє обладнання”.

Також, продовжуючи шкільну тематику, міський голова Андрій Маліцький висловив занепокоєння зростаючою тенденцією поширення інфекційної хвороби COVID 19 як у нашому регіоні, так і в країні у цілому. Власне тому голова громади не виключає можливості переходу на дистанційну форму навчання для більшості навчальних закладів МТГ, оскільки очікується відповідна Постанова Кабінету Міністрів України згідно якої наша держава знову може бути переведена на “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. У громаді, на даний час, є лишень 3 заклади освіти, які можуть уникнути дистанційної форми навчання, оскільки, здебільшого, мають вакцинований педагогічний колектив, решта закладів – на жаль, ні.

Також під час роботи чергової 19 сесії міської ради підіймалось питання тривалого монтажу міського скейт-парку. – На даний час відбулась зміна технічного завдання (заміна одних елементів на інші), а це потребує тендерної процедури і відповідного на це часу, - запевнив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Максим Ільченко.

Мовилось і про разючу необхідність закладання коштів у бюджет 2022 року з метою реалізації програми “Безпечне місто”, яка передбачає встановлення 50 камер відеоспостереження з метою моніторингу та забезпечення правопорядку. Заслуховувався звіт заступника директора КП “Муніципальна варта” Володимира Літвінова щодо спектру діяльності працівників цього комунального підприємства, а також сум виділених з бюджету територіальної громади коштів та міри їх освоєння у розрізі розгляду проекту рішення “Про внесення змін до рішення Світловодської міської ради від 25.06.2021 р. №659 “Про затвердження Програми фінансової підтримки КП “Муніципальна варта” на 2021 рік”, який, врешті, не був підтриманий депутатською більшістю.

Слід зазначити, що після кількагодинного розгляду питань порядку денного, головуючим засідання – очільником МТГ Андрієм Маліцьким, згідно Регламенту, була оголошена невелика перерва, однак пленарне засідання так і не продовжило своєї роботи через відсутність необхідного депутатського кворуму.

Більш детально з перебігом чергової 19 сесії Світловодської міської ради 8 скликання пропонуємо Вам ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

Фото без опису   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь