Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

Дата: 22.09.2021 14:55
Кількість переглядів: 1214

22 вересня, згідно Указу Президента України, з 2001 року в нашій державі відзначається свято – День партизанської слави. З метою вшанування героїчного подвигу незламних і нескорених земляків (партизан та підпільників періоду Другої світової війни) місцевою владою й аматорами Світловодського міського палацу культури було заплановано проведення мітингу біля пам’ятного знаку “Вічний вогонь”. Однак через несприятливі погодні умови урочистість було скасовано.

Проте, відаючи данину шани, цього дня, від імені міського голови Андрія Маліцького, виконавчого комітету та депутатського корпусу Світловодської міської ради відбулось покладання квітів до пам’ятних місць разом з представниками ради ветеранів України. Слово для виступу було надано голові осередку спілки офіцерів Світловодщини Володимиру Корв’якову та члену ради ветеранів України Юрію Лукинському, які акцентували увагу на минулих часах лихоліття та закликали, щоб пам’ять про подвиг наших хоробрих пращурів і ті буремні воєнні роки не згасала ніколи. А також звернулись до представників влади з проханням запрошувати їх до шкіл на виховні години задля просвітницької діяльності серед підростаючого покоління, уникнення перекручування історичних фактів.     

Після імпровізованого мітингу учасники заходу традиційно відвідали меморіальні дошки народних месників і родину нашого визначного партизана, Героя Радянського Союзу, полковника Андрія Цимбала. Подарували квіти його синові Андрію разом з дружиною Людмилою (до речі День народження сина Андрія Калиновича Цимбала – Андрія Андрійовича Цимбала тісно пов’язаний з визвольною діяльністю батька та, як дарунок за його звитяжність і мужність, припав на 9 травня 1945 року – День перемоги).

 

Фото без описуВідділ з внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь