Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МІЖНАРОДНА АГРОПРОМИСЛОВА ВИСТАВКА “АGROEXPO”

Дата: 01.10.2021 19:01
Кількість переглядів: 2279

30 вересня, з метою презентації неповторності та широкого спектру надбань нашої територіальної громади та її найбільш привабливих туристичних “магнітів”, делегацією на чолі з міським головою Андрієм Маліцьким, заступником з гуманітарних питань Юлією Орловою, начальником управління економіки, ресурсів і розвитку міста Крістіною Ахтирською та начальником управління культури і туризму Тетяною Мельник було взято активну участь у наймасштабнішій агропромисловій виставці України “Агроекспо 2021”: культурно-розважальному заході Покровський ярмарок.

 

Слід зазначити, що до агропромислової події року міська влада разом з управлінням культури й туризму, управлінням економіки, ресурсів та розвитку міста й іншими структурними підрозділами, готувалась завчасно та доволі ретельно, спланувавши усе до найменших деталей, тому процес презентації пройшов на найвищому рівні і був відзначений чисельними схвальними відгуками як районної державної адміністрації, організаторів заходу, так і самих учасників ярмарку.

 

Уже з самого світанку до Кропивницького прибуло декілька автобусів з відповідним оснащенням, а також, безпосередньо, самими учасниками мистецького марафону – народним аматорським вокальним ансамблем Світловодського будинку культури Дніпряночка на чолі з керівником – заслуженим працівником культури України Надією Татарніковою та народним жіночим вокальний ансамблем Власівського будинку культури Либідь, керівник і акомпаніатор Ольга Суліга.

 

Готуючись до мистецького заходу його учасниками було встановлено масивний намет з експозицією, яка демонструвала широкий потенціал саме нашої громади: чудові краєвиди на березі мальовничої річки Дніпро, неповторність населених пунктів, уже об'єднаної громади, на мультимедійному банері, а також духовні скарби. Щодо останніх, аби учасники ярмарку мали змогу доторкнутись до прекрасного, була організована виставка робіт талановитих представників нашої громади - майстра з плетіння еколози Олени Нікітіної та  самобутньої художниці Ольги Кравченко, яка не лише представила частину своїх картин, а й вразила журі Покровського ярмаркуна чолі з символом і брендом ярмарку – комедійним персонажем Мартином Борульою, провівши їм професійний майстер-клас з живопису рідних нам хвиль Дніпра завдяки техніці малювання пером.

 

Радо, під вокальний супровід наших аматорів сцени, очільник міської територіальної громади Андрій Маліцький запросив членів журі і до багатого святкового столу з караваєм, організованого як міською владою, так і старостами, меценатами експозиції як прояву щиросердя та гостинності нашої громади, а також різноманіття смаколиків краю над Дніпром. До речі, символізуючи й підкреслюючи винятковість географічного розташування саме Світловодщини, гості і журі ярмарку мали нагоду відчути колорит місцевості, почастувавши відбірної сушеної і копченої риби разом зі смачним та прохолодним пінним напоєм.    

Родзинкою, яка виокремила саме нашу громаду та здалеку прикувала увагу кожного, хто завітав на Покровський ярмарок, стала встановлена біля палатки розкішна яхта, привезена спеціально зі Світловодська.

 

Також усім, хто зацікавився нашим краєм та висловив бажання залюбки його відвідати, було запропоновано не лише побачити, а й скуштувати чималу промислову групу тих товарів, які виробляються саме у нас, але є знаними і улюбленими навіть далеко за кордоном: олія, майонези, кетчупи, соуси торгової марки “Королівський смак”, добірну молочну продукцію торгової марки “Cвітловодське” з молока добрих корів (різноманіття світловодських сирів, молока, ряжанки, сметани, йогурту і кефіру тощо). Зазначимо, що саме за сприяння власників і виробників продукції цих торгових марок, а також торгових марок Командор і Паляниця”, презентація здобутків і переваг нашої громада стала не лише можливою, а й промовисто популяризувала наш край.

 

 Цікавинкою Покровського ярмарку став традиційний щорічний конкурс на найбільший гарбуз – “Гарбуз-велетень”. Цього року переможцем, у результаті публічного контрольного зважування, виявився гарбуз, привезений Олександром Куценко з м. Знам'янка, і заважив цей велетень аж 80 кг., напротивагу минулорічному гарбузу-переможцю вагою в 55 кг. Після хвилюючої процедури зважування усіх гарбузів, представлених на конкурсі, було урочисто визнано переможця, а козак з сокирою показово розрубав гіганта, щоб перевірити його природню справжність. Щасливий власник величезного рекордсмена, за своє дбайливе ставлення до трав'янистої рослини, отримав цінний подарунок – сучасний телевізор, а кмітливі господині (учасниці ярмарку) мали можливість назбирати насіння такого незвичайного здорованя, щоб теж спробувати виростити такий же.     

 

Загалом агропромислова виставка "Агроекспо", зважаючи на величезну площу полігону для демопоказів, включала, для всіх охочих, й експозиції провідних вітчизняних та закордонних виробників сільськогосподарської техніки, насіння, добрив, засобів захисту рослин, зберігання та переробки продукції на відкритих майданчиках та у павільйоні; польові демонстраційні покази техніки у роботі; експозицію тваринництва (виставку племінних тварин та птиці); Всеукраїнський освітній ярмарок; фестиваль “Вуличної їжі”; виставку автомобілів “AutoLand”; тест-драйви кросоверів та позашляховиків тощо. Усе це супроводжувалось виступами народних колективів, майстер-класами, продажем різноманітної продукції (серед якої сувеніри й вироби майстрів з усіх куточків України), арт-інсталяціями, селфі-зонами тощо.

Щодо культурно-розважального аспекту безпосередньо “Покровського ярмарку” бурхливі овації учасників заходу були адресовані вражаючому і захоплюючому виступу аматорів сцени саме нашої територіальної громади – вокальних колективів “Дніпряночка” та “Либідь”, які за віртуозну участь у мистецькому марафоні були удостоєні грамоти та смачного подарунку від місцевого м’ясокомбінату.

 

Світловодщина показала, що на Кіровоградщині, мабуть, найкращі колективи не тільки в Україні, а й на всій планеті. Ми на вас дивились і пишались, ви неймовірні”, - поділилась враженнями директор обласного центру народної творчості Тетяна Назаренко.

 

Вражаючі експозиція та виступ наших представників громади викликали захват і у представників інших громад, тому на знак співдружності та прихильного ставлення начальник управління культури і туризму Світловодської міської ради Тетяна Мельник отримала в подарунок позолоченого гарбуза від Онуфріївської громади, а вокалістки народного жіночого ансамблю Либідь (Власівського будинку культури) – пляшку добротного домашнього вина від жителів населеного пункту Добра надія Попильняцької міської територіальної громади.

 

 

Відділ з внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю  

 

 

 

 

 


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь