Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Командно-штабні навчання з питань цивільного захисту

Дата: 12.10.2021 14:44
Кількість переглядів: 847

12 жовтня 2021 року, згідно розпорядження Світловодського міського голови А. Маліцького,  відбулись командно-штабні навчання з питань цивільного захисту щодо спільних міжвідомчих дій в складних погодних умовах  осінньо-зимового періоду 2021/2022 років та ліквідації їх наслідків.

Метою навчання була перевірка реагування і готовності органів управління, сил цивільного захисту, екстренних служб, підприємств, організацій та установ, які можуть потрапити в зону впливу надзвичайних ситуацій, до своєчасного доведення і виконання завдань за призначенням під час проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Так, з самого ранку, згідно плану навчань, працівниками відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради (начальником відділу Р. Соловйом і головним спеціалістом Т. Степурою), було оголошено уявну ситуацію – пожежу на котельні №3 СП ТОВ “Світловодськпобут” та вигаданий витік газу на котельні. З метою організації і проведення невідкладних аварійних та рятувальних робіт на місце події фахівцями відділу було оперативно викликано бригаду Світловодської РЕМ, 17-ої ДПРЧ 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Кіровоградській області, газову службу, екстренну медичну допомогу (на виклик не відреагували), слідчо-оперативну групу тощо.

Згідно плану дій при надзвичайних ситуаціях, поліцією було відрегульовано та перекрито рух і забезпечено громадський порядок, енергетиками - відключено від електропостачання обладнання, газовою службою - перекрито подачу газу, а пожежниками умовно ліквідовано джерело загорання. Безпосередньо начальнику караулу рятівників 17-ої ДПРЧ ДСНС України, капітану служби цивільного захисту О. Кляцькому, в таких непередбачуваних і екстремальних умовах, довелося складати цілий іспит з методики пожежогасіння об’єктів різної складності, з яким він та його команда впоралися на відмінно.

Далі, в рамках відпрацювання командно-штабних навчань, заради перевірки готовності снігоприбиральної та іншої інженерної техніки, що можФото без описуе бути задіяна для розчищення доріг від снігу в осінньо-зимовий період, працівники відділу з питань НС та ЦЗН відвідали КП “Комбінат комунальних послуг” та оглянули стан техніки, необхідний запас посипкових матеріалів. Натомість директор комунального підприємства К. Ярош запевнив, що відповідні одиниці техніки (ЗІЛ 130, ЗІЛ ГЯ і три трактори) готові до роботи, щодо посипкового матеріалу – пісок є у наявності, а сіль, на даний час, в процесі закупівлі.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь