Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День захисників і захисниць України

Дата: 13.10.2021 18:09
Кількість переглядів: 1623

День захисників і захисниць України

14 жовтня в нашій країні відзначається особливе державне свято та надзвичайно важлива дата – День захисників і захисниць України. Зовсім не випадково саме цей день визначено для вшанування величного подвигу й мужності наших сміливих та нескорених співвітчизників, адже ще за часів сивої давнини цей день вважається Днем українського козацтва – учасників самоврядних військових формувань, які ціною власного життя віддано та героїчно боронили рідну землю під надійним захистом своєї покровительниці – Покрови Пресвятої Богородиці (релігійного свята, яке припадає на 14 жовтня).

Аби віддати належну шану нинішнім захисникам, які уже восьмий рік поспіль відстоюють суверенітет та незалежність нашої держави, а також вшановуючи світлу пам’ять полеглих захисників України посадовці, члени ГО “Спілка учасників АТО” на чолі з О. Скотніковим, родини загиблих воїнів поклали квіти до меморіалу “Борцям за свободу та незалежність України” неподалік Набережної міста. 

Фото без опису

Після покладання, у міському Палаці культури, відбувся тематичний захід на якому від імені міського голови А. Маліцького, виконавчого комітету та депутатського корпусу Світловодської міської ради наших звитяжних захисників привітала керуюча справами апарату виконавчого комітету Т. Головачова, яка адресувала слова поваги, пошани, вдячності за хоробрість, героїзм, активну життєву і громадську позицію, значний внесок в загальну справу безпеки України кожному захиснику і захисниці та радо вручила квіти і оголосила офіційні подяки борцям за наші спокій та мир В. Григоренку, А. Бойку, С. Шубі, І. Шаповалу, А. Бутку, А. Шевелю, В. Ковтуну.   

Також до теплих слів привітань приєднався підполковник М. Грінченко, який  привітав тих, хто проходив і наразі проходить військову службу у Збройних силах України, усіх, хто уособлює героїзм та відданість своїй державі. Микола Миколайович побажав здоров’я, благополуччя, відваги нашим захисникам і повернення додому живими.  

Під час урочистостей хвилиною мовчання віддали данину шани сімнадцятьом родинам полеглих захисників, до яких горе і біль втрати торкнулися своїм “чорним крилом”. Їхній подвиг назавжди буде для нас прикладом самовідданості і безмірної мужності, ми всі в неоплатному боргу перед ними…

Держава і міська влада піклуються про родини загиблих на сході України, всі сім'ї полеглих героїв Світловодщини отримали до Дня захисників і захисниць України матеріальну допомогу від управління соціального захисту населення Світловодської міської ради. А центр соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді, до вагомого державного свята, підготував близьким загиблих символічні подарунки. 

Після урочистої частини для присутніх, віртуози та аматори сцени міського Палацу культури влаштували святковий концерт. 

Вітання з нагоди свята приймали і жителі селища Власівка під час тематичної програми під гаслом “В єдності наша сила”.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь