Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільна нарада з представниками обласної державної адміністрації

Дата: 01.11.2021 16:00
Кількість переглядів: 1537

Фото без опису01 листопада, під головуванням очільника МТГ А. Маліцького, відбулась спільна робоча нарада з представниками обласної державної адміністрації – заступником голови ОДА С. Поліщуком та директором департаменту житлово-комунального господарства ОДА О. Довжук з приводу пошуку шляхів термінового розблокування питання початку опалювального сезону в м. Світловодськ. На нараді були присутніми  представники влади й теплопостачального підприємства, а також депутати, посадові особи районної державної адміністрації, правоохоронних органів, прокуратури, ДСНС України та ін.

Передумовою візиту делегації до міста стала суботня нарада голови обласної державної адміністрації М. Чорної за участю силових структур. Під час зустрічі очільницею області було дане доручення профільним фахівцям відвідати м. Світловодськ та посприяти у розв’язанні проблемної ситуації.

Таким чином, зустрівшись на спільній нараді, місцева влада, обласне керівництво, а також керівництво СП ТОВ “Cвітловодськпобут”, після тривалих дискусій, дійшли таки певної згоди. Було вирішено, що уже сьогодні скликатиметься позачергове засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради для розгляду і подальшого затвердження річного плану виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії СП ТОВ “Світловодськпобут” на 2021-2022 рік.

 Разом з тим обумовлено, що теплогенеруюче підприємство негайно проведе та надасть управлінню економіки, ресурсів та розвитку міста нові розрахунки тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання з урахуванням нового річного плану, а також виключить зі складу попередніх розрахунків завищену вартість газу та враховану понаднормову кількість працівників.

 СП ТОВ “Світловодськпобут”, згідно попереднього листування з міською владою, рекомендовано дослухатись і виконати умови Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років, а саме пункту 9 розділу III “Взаємні домовленості”, де обсяг природного газу складає 7420 грн. за тис. м. куб. (з ПДВ), що передбачено договором для виробництва теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для категорії споживачів “населення”. Також пункту 10 розділу III “Взаємні домовленості” для потреб виробництва теплової енергії та надання відповідних комунальних послуг бюджетним установам і організаціям за фіксованою ціною – 13659,63 грн. за тис.м.куб. (без ПДВ та без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу).   

Врахування вартості газу 36 424,91 грн. за тис. м.куб. (з ПДВ) за обсягом ІІ ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”, що використовується для інших споживачів, призводить до необґрунтованих та завищених витрат в структурі тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання та збільшує вартість 1 Гкал вдвічі, в порівнянні з аналогічним теплопостачальним підприємством нашої територіальної громади КП “Власівські мережі”, для якого 28.10.2021 року на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення за № 780 “Про встановлення КП “Власівські мережі” тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання”.

Згідно інформації СП ТОВ “Cвітловодськпобут” – на всі котельні міста газ постачається у необхідному обсязі, котельні знаходяться в робочому стані. Тому як тільки буде вирішено питання із затвердженням тарифу, тепло почне надходити до споживачів.  

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь