Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опалювальний сезон 2021-2022 рр.

Дата: 04.11.2021 20:23
Кількість переглядів: 2037

З метою своєчасного і дієвого контролю місцевою владою процесу готовності до нового опалювального сезону 2021-2022 рр., 03 листопада, за ініціативи місцевої влади, відбувся ряд заходів, спрямованих на координацію спільних зусиль у справі якісного постачання теплової енергії для потреб споживачів.

У вранішню пору, згідно розпорядження очільника МТГ А. Маліцького, відбулась виїзна комісія за участю профільного заступника міського голови М. Ільченка, фахівців управління житлово-комунального господарства та деяких депутатів міської ради,  з метою обстеження аварійних ділянок тепломереж, які потребують першочергового ремонту для безперешкодної подачі теплоносія місцевим теплогенеруючим підприємством СП ТОВ “Світловодськпобут”. 

Фото без опису

Було оглянуто комунікації дванадцяти аварійних ділянок, які, станом на 01 листопада, потребували ремонту або ж частково були відремонтованими. У результаті роботи комісії з’ясувалось, що чимало теплотрас знаходяться в незадовільному стані і потребують термінового відновлення, що значно ускладнює подачу теплоносія. Також виникли зауваження і стосовно несвоєчасності проведення відповідних робіт СП ТОВ “Світловодськпобут” (які повинні проходити в міжопалювальний сезон) та доволі повільного усунення недоліків. 

Фактично, за висновком комісії, СП ТОВ “Cвітловодськпобут” не у повному обсязі готовий до початку опалювального сезону та повинен владнати ще безліч дефектів, які були зафіксованими. Якщо теплопостачальником до 01 грудня поточного року не будуть виконані зобов’язана, то з боку влади вживатимуться заходи у вигляді адміністративних протоколів. Їх буде подано до відповідної комісії та направлено до суду для стягнення адміністративної відповідальності.   

Годиною пізніше, після обстеження територій, відбулось засідання робочої групи з підготовки економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання. Як зауважила начальник управління економіки, ресурсів та розвитку міста К. Ахтирська, було досягнуто порозуміння: вранці СП ТОВ “Світловодськпобут” подали нові, доопрацьовані, розрахунки тарифів, в яких (згідно протоколу засідання) підприємство виключило зі складу структури 4% рентабельності та підписало розрахунок вартості різниці в ціні газу за опалювальний період 2020-2021 рр. 

Фото без опису

Також, підприємством було зменшено й кількість штатних працівників та перераховано вартість газу відповідно до умов Меморандуму, укладеного 30.09.2021 р. Різницю в ціні газу для бюджетних, релігійних та інших споживачів перераховано відповідно до фактичних об’ємів газу, які були використані в попередньому опалювальному періоді, що було підтверджено актами приймання-передачі природного газу з НАК “Нафтогаз України” тощо.  

За результатом засідання управлінню економіки, ресурсів та розвитку міста було доручено підготувати проект рішення про встановлення тарифу на теплову енергію для СП ТОВ “Світловодськпобут” та винести його на найближче засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради у встановлені законом терміни.

Після роботи депутатської комісії з питань опалення міський голова А. Маліцький, а також заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко, зустрілись з головами ОСББ та управляючих компаній, де голова громади поінформував присутніх про стан справ, а також ініціював взаємну співпрацю і налагодження оперативної роботи для швидкого вирішення проблемних питань.

Фото без опису

Детальніше ознайомитись з перебігом засідання робочої групи та зустрічі з громадськістю пропонуємо на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

 

 

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь