Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради  05.11.2021

Дата: 05.11.2021 18:21
Кількість переглядів: 775

05 листопада, під головуванням очільника МТГ А. Маліцького, відбулось засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради.

Під час роботи виконавчого комітету було заслухано звіт начальника фінансового управління Н. Яременко про виконання бюджету Світловодської міської територіальної громади за 9 місяців 2021 року (загальна сума доходів склала 295 883,006 тис.грн., що становить 74,3 % до плану року та 100,1 % до плану 9 місяців. Власних доходів загального фонду одержано 197 007,830 тис.грн., - 74,3 % до плану року, 100,3 % до плану 9 місяців. Базової дотації з державного бюджету  надійшло в сумі 9 746,100 тис.грн., дотації з місцевого бюджету (обласного) отримано в сумі 6 247,380 тис.грн., субвенцій освоєно 78 782,193 тис.грн., доходи спеціального фонду складають 4 099,503 тис.грн.). Також керівник фінансового управління озвучила членам виконавчого комітету видатки бюджету і внесення змін до бюджету громади на 2021 рік.

Фото без опису

Наступним питанням було розглянуто проект рішення Світловодської міської ради “Про затвердження програми “Призовник-2022”. Йшлось про те, що медичні огляди військовозобов’язаних будуть здійснюватись не за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (як це було раніше). Дані видатки, уже починаючи з 2022 року, перекладатимуться на орани місцевого самоврядування. Разом з тим обов’язком місцевої влади буде й забезпечувати районні, міські військові комісаріати необхідною кількістю технічних працівників і обслуговуючого персоналу, обладнанням, медикаментами, інструментарієм тощо.

 Членами виконавчого комітету було підтримано й створення комісії з обстеження стану житлового приміщення (будинку, квартири) при визначенні права громадян на отримання житлової субсидії. Необхідність рішення пов’язана з черговими змінами (з 10 жовтня) в порядку надання субсидій, згідно яких, якщо заявник має більше, ніж одне житло, а друге, третє – не придатні для проживання, то стан житла та право на отримання субсидії визначатиме відповідна комісія.

Наступним питанням порядку денного стало встановлення СП ТОВ “Світловодськпобут” тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання. Після тривалих дискусій більшістю членів виконавчого комітету, попри численні зауваження та нарікання щодо відсутності належного тепла у оселях Світловодчан та у закладах бюджетної сфери, але зважаючи на необхідності та нагальності вирішення даного питання, було підтримано наступні “тарифи на теплову енергію: для потреб населення (2985,20 грн./Гкал (з ПДВ), для потреб бюджетних установ (5284,49 грн./Гкал (з ПДВ), для потреб релігійних організацій (7090,28 грн./Гкал (з ПДВ), для потреб інших споживачів (7921,98 грн./Гкал (з ПДВ).

Фото без опису

Згідно “Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води”, укладеного 30 вересня 2021 року, в опалювальному періоді 2021-2022 років виконавчий комітет звернув увагу СП ТОВ “Світловодськпобут” застосовувати тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, для потреб населення, на рівні тарифу, що діяв в кінці опалювального періоду 2020-2021 років - у розмірі 1763,86 грн./Гкал (з ПДВ).

 У разі відсутності вузлів обліку, вартість послуги з постачання теплової енергії визначати шляхом проведення розрахунків, згідно з встановленою нормою споживання, відповідно до рішення виконавчого комітету від 20.11.2017 року № 741 “Про затвердження СП ТОВ “Cвітловодськпобут” норми споживання теплової енергії для населення та погодження річного плану виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на 2017 рік” в розмірі 0,025 Гкал/м.кв. опалювальної площі для населення, а саме 44,10 грн./м.кв (з ПДВ)” – зазначено у рішенні виконавчого комітету № 782 від 05.11.2021 р.

Фото без опису

Більш детально з перебігом засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради Ви можете ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь