Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опрацювання питання опалення у м. Світловодськ

Дата: 11.11.2021 20:40
Кількість переглядів: 1428

11 листопада, Світловодським міським головою А. Маліцьким, з метою контролю й екстренного пошуку шляхів вирішення проблемних питань початку опалювального сезону у Світловодську, а також швидкого реагування на звернення громадян на урядову “гарячу лінію” щодо даного питання, було здійснено спільну виїзну нараду з представниками обласної державної адміністрації - заступником голови обласної державної адміністрації С. Поліщуком та директором департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації О. Довжук.
Посадовці оглянули стан усіх котелень міста, перевірили справність технічного обладнання, температурні показники теплоносія на вході та на виході, тиск.
 Додатково очільником МТГ А. Маліцьким було відвідано будинки, школи і дошкільні заклади, відбулись зустрічі з мешканцями будинків та головами ОСББ.
Профільним заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко були зафіксовані наступні дані. Відповідно, за нормальних умов роботи підприємства (при температурі +4), температура подачі теплоносія повинна бути в межах 57, а зворотя – 41. Таким чином на жодній з котелень міста не дотримуються відповідні показники.
Фактичні дані склали:
Котельня №1 – 54/42;
Котельня №2 – 44/37;
Котельня №3 – 48/36;
Котельня №5 – 52/45;
Котельня №6 – 52/43.
За даних умов, констатував голова громади А. Маліцький, без опалення й досі залишається 47 будинків та 5 закладів міста, не виключено, що їх кількість може бути більшою. Для оперативного відстеження інформації, за ініціативи міського голови А.Маліцького, було створено інтерактивну мапу наявності опалення у будинках міста на сайті міської ради, куди вносяться дані згідно інформації голів ОСББ. Як показує практика, вони суттєво відрізняються від інформації, яку надає СП ТОВ “Світловодськпобут”. 
Після виїзної наради робоча зустріч продовжилась в кабінеті міського голови, де на прямий онлайн-зв’язок з представниками влади, а також теплопостачального підприємства вийшла уже заступник міністра розвитку громад і територій України – Н. Хоцянівська, яка, зокрема, поцікавилась наявністю контракту на постачання газу, технічною готовністю об’єктів теплопостачання, кількістю будинків, які вже опалюються тощо. 
За словами генерального директора СП ТОВ “Світловодськпобут” С. Московського: “Всі угоди на постачання газу з НАК “Нафтогаз Трейдинг” підписані, щодо бюджету – днями буде укладена додаткова угода до контракту. Шість котелень підприємства працюють в робочому режимі, ремонтними бригадами усуваються моменти технічних несправностей на теплотрасах. Планується, що до завтра буде полагоджена магістральна мережа та до дев’ятнадцяти будинків і двох шкіл надійде теплоносій. Решта ж будинків мають пориви на вводі, їх теж буде швидко відремонтовано”. 

Уважно вислухавши учасників наради, заступник міністра розвитку громад і територій України Н. Хоцянівська прийняла рішення особисто переконатись у достовірності наданої інформації та відвідати наше місто уже завтра – 12 листопада.

По закінченню наради міський голова запропонував допомогу для розв'язання проблеми якнайшвидше, у свою чергу керівництво підприємства погодилось на дану пропозицію, оскільки має обмаль техніки для ремонту мереж. Своїм розпорядженням А.Маліцький надав СП ТОВ "Світловодськпобут" дві одиниці техніки для усунення поривів.

 

Фото без опису

Відділ з внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь