Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Дата: 15.11.2021 17:23
Кількість переглядів: 1685

 

15 листопада, підсумовуючи головні аспекти тижня, відбулась оперативна нарада під головуванням очільника Світловодської МТГ А. Маліцького. Звертаючись до громади міський голова, перш за все, акцентував увагу на ситуації з опаленням у місті та поінформував про те, що наприкінці минулого тижня, з робочим візитом, до нашого міста приїздила заступник міністра розвитку громад і територій України, а також представники обласної та районної державної адміністрації з метою налагодження  і пришвидшення процесу запуску опалення. На зустрічі з високопосадовцями, разом з місцевою владою, було присутнє і керівництво місцевого теплогенеруючого підприємства – СП ТОВ “Світловодськпобут”, яке доповідало і переконувало у своїй повній (100%) готовності, регулярно (на підставі офіційних документів) запевняло у цьому як місцеве, так і обласне, столичне керівництво, демонструвало пуск тепла, здебільшого на час присутності комісії.

Фото без опису

Однак, фактично, склалась інша ситуація. Як зазначили на оперативній нараді міський голова А. Маліцький та профільний заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко, за даними СП ТОВ “Світловодськпобут”, станом на учора, без опалення залишалось 27 будинків, проте насправді, згідно достовірної інформації громади та голів ОСББ, їх не менше 45 (9 будинків по 3-тій котельні, та 36 – по 2-гій). Тиск і температурний режим є неналежної якості, за видимості роботи котелень, тепло до багатьох об’єктів міста так і не надходить, здобувачі освіти шкіл м. Світловодськ (крім першої та дев’ятої) перебувають на дистанційному навчанні,  спостерігаються численні пориви на тепломережах. “Перепустки, для об’єктивного і термінового відстеження стану на котельнях міста, скасовані керівництвом приватного підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут”. Комунікація теплопостачального підприємства з владою майже відсутня, фактичний стан справ не доповідається” – зазначив заступник з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко. 

Проаналізувавши ситуацію, яка склалась, та оцінивши реальну неспроможність СП ТОВ “Світловодськпобут” повністю виконати свої зобов’язання та надати теплоносій у найкоротший час та у повному обсязі, учора, за ініціативи голови ОДА М. Чорної та за участю заступниці Міністра розвитку громад Н. Хоцянівської і міського голови А. Маліцького, відбулось онлайн-засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Представники СП ТОВ “Світловодськпобут” не знайшли можливості бути присутніми на цій комісії. За результатами засідання, з метою оперативного реагування, було вирішено “направити робочу групу фахівців до Світловодська до повного усунення проблем з опаленням. Передбачити роботу оперативного штабу щодо контролю за станом ліквідації поривів на теплових мережах. Забезпечити дотримання оптимального повітряно-теплового режиму та спланувати перевірку готовності спеціалізованих служб до реагування на надзвичайну подію під час осінньо-зимового періоду тощо” – йдеться у протоколі обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Продовжуючи оперативну нараду, заступник міського голови з гуманітарних питань Ю. Орлова зосередила увагу на тому, що, протягом року, місцевою владою було докладено безліч зусиль, щоб опалювальний сезон, у закладах соціальної сфери і не тільки, пройшов без ускладнень. Усі заклади соціальної сфери були належним чином підготовлені до початку опалювального сезону:  зауваження усунені, засувки, крани, системи відремонтовані. Загальна сума витрат, як ніколи, склала більше 700 тисяч грн. 

Щодо ситуації із захворюванням населення на COVID-19, то, за минулий тиждень, зафіксовано 39 нових підтверджених випадків, спостерігається проблема з ліжковим фондом у м. Світловодськ та відсутність вільних місць у спеціалізованому відділенні обласної лікарні, затримка з постачанням кисню та дефіцит вільних концентраторів кисню.

Про це та інше, більш детально, пропонуємо ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь