Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пленарне засідання 22 сесії міської ради 8 скликання

Дата: 24.11.2021 16:05
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

23 листопада, згідно розпорядження Світловодського міського голови А. Маліцького, відбулось чергове засідання 22 сесії міської ради 8 скликання. Розпочинаючи пленарне засідання головуючий А. Маліцький оголосив заяву та повідомив депутатам, а також усім присутнім в сесійній залі, що 22 листопада до органу місцевого самоврядування надійшло повідомлення від громади міста про наміри 23 листопада, о 10 годині ранку, проведення мирного зібрання на перехресті вулиць Героїв України та Михайла Грушевського (з перекриттям доріг) з приводу проблемної ситуації з опаленням у місті. Відгукнувшись на пропозицію Світловодчан  очільник громади оголосив перерву у роботі сесії та запросив депутатський корпус підтримати громадськість і зустрітися з жителями міста.

Усвідомлюючи усю відповідальність перед громадою та поділяючи стурбованість та обурення людей міський голова, під час мирної акції, поспілкувався з ними та пояснив усю складність ситуації: міською владою щодень докладається максимум зусиль, аби усунути усі пориви на уже зношених мережах приватного теплогенеруючого підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут”. Міським головою залучено чимало одиниць техніки на допомогу ремонтним бригадам теплопостачальника, двічі на день збирається міський оперативний штаб з питань опалення, де чітко контролюється подача (чи відсутність) теплоносія на кожен об’єкт міста з метою невідкладного реагування, подається перелік запланованих ремонтних робіт, перевіряється достовірність інформації теплогенеруючого підприємства та відстежується додаткова інформація щодо поривів, яка або суттєво відрізняється від даних СП ТОВ “Cвітоводськпобут”, або ж значно їх доповнює тощо. Дане питання зараз є одним з найважливіших, оскільки жоден з жителів міста не повинен бути заручником тих обставин,  запобіганню яким приватне теплопостачальне підприємство повинно приділяти значну увагу ще в міжопалювальний період.

Поспілкувавшись та вислухавши громаду очільник МТГ А. Маліцький та представники депутатського корпусу повернулись до зали засідань, де продовжили роботу сесії. Серед найбільш важливих питань підіймались наступні: дефіцит кисню та концентраторів повітря для хворих на COVID-19 у КНП “Світловодська ЦРЛ” СМР; відсутність спеціалізованого медичного автомобіля для транспортування тяжкохворих, а також доставки життєво необхідного кисню; вирішення питання збереження медичних кадрів (а особливо за умов пандемії); оплати праці і надання житла лікарю-інфекціоністу; недопущення подальшої заборгованості по виплаті заробітної плати усьому персоналу лікарні тощо.

Щодо цих та інших важливих питань, що підіймались на обговорення у сесійній залі, міським головою було вирішено провести додаткову нараду з представниками первинної та вторинної медичних ланок міста. Щодо причин дефіциту кисню для хворих за умов наявності виділених депутатами коштів – провести додаткові розслідування. Зобов’язати відзвітувати керівників КПН Світловодська ЦРЛ та КПН ЦПМСД СМР за спектр роботи на займаних посадах.

Разом з тим, упродовж роботи сесії, депутати заслухали блоки депутатських запитів та відповідей на них та перейшли до питань порядку денного. Депутатською більшістю було затверджено програму “Призовник-2022” для забезпечення проходження медичного огляду та обстеження окремих категорій військовозобов’язаних жителів Світловодської МТГ з метою вивчення й оцінки їх стану здоров’я для проходження військової служби (загальний обсяг фінансових ресурсів бюджету – 247 877, 56 грн); підтримано міську програму впровадження програмно-апаратного комплексу “Безпечна громада” Світловодської МТГ на 2022-2023 рр. з метою створення відповідної системи відеоспостереження для безпеки населення, комунальної власності та інфраструктури, транспортної та суспільної безпеки тощо (кошти місцевого бюджету – 4 890, 0 тис. грн.). Також депутатами було підтримано виділення 80 000 грн. на ПКД для будівництва кисневої станції у Світловодську, 150 000 грн. – для купівлі балонів з медичним киснем, 250 000 грн. – для придбання 8-ми кисневих концентраторів тощо.

Більш детально з цими та іншими питаннями 22 сесії міської ради 8 скликання пропонуємо ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь