Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація з постачанням кисню та концентраторів для медичних потреб міста

Дата: 09.12.2021 15:32
Кількість переглядів: 569

Наразі продовжує гостро стояти питання щодо захворюваності населення на СОVID-19 за умов пандемії. Для того, аби дізнатись про нинішню ситуацію з постачанням кисню і концентраторів для медичних потреб 09 грудня ми мали нагоду поспілкуватись з заступником головного лікаря по медичній частині КНП Світловодська центральна районна лікарня Світловодської міської ради Д. Пашаєвим.

Аналізуючи ситуацію, яка склалась, варто зазначити, що Світловодською міською радою було виділено 250000,00 грн. на придбання концентраторів повітря. Відповідно 5 двопотокових концентраторів лікарня вже отримала та активно використовує у роботі: 2 підключені в реанімації, 2 в терапевтичному відділенні та 1 в інфекційному відділенні. Очікується надходження ще 3-ьох концентраторів (скоріш за все наступного тижня), 1 з них буде двопотоковим та 2 однопотокові. Їх застосування теж буде розподілене між реанімаційним, інфекційним і терапевтичним відділеннями.

 

 

Що стосується медичного кисню, на даний момент, підключено 40 повних балонів і 20 балонів ще є в запасі у постачальника. Плануємо вирішити питання з черговим придбанням і постачанням кисню на виділені міською радою 150000,00 грн., проте спостерігається картина з можливого підвищення вартості кисню.

Використання кисню, на сьогодні, трохи зменшилось, проте обставини щодня змінюються. При повному використанні потужностей – задіюємо в межах 24 балонів на добу. На жаль, зниження захворюваності на COVID-19 серед населення практично не спостерігається, ситуація залишається напруженою, подекуди навіть погіршується. Для розуміння – в терапії зараз налічується 23 пневмонії, в інфекційному відділенні – 12 пневмоній, в реанімації – 7. Серед означених пацієнтів сьогодні 3 з підтвердженим ПЦР дослідженням (в інфекційному відділенні), 1 пацієнт направляється в Олександрію та 1, скоріш за все, буде лікуватись в Кременчуці (за власним бажанням), ще 1 пацієнтка завтра буде направлена в Олександрію”, - розповів заступник головного лікаря по медичній частині Д. Пашаєв.

За даними міського фінансового управління, за рахунок бюджету Світловодської міської територіальної громади (згідно уточненого плану станом на 01 грудня 2021 року), було передбачено кошти на:

Загальний фонд:

-придбання медикаментів та вакцини – 300000,00;

-придбання індивідуального захисту для забезпечення медичних працівників у період спалаху інфекцій – 30000,00;

-придбання кисню у період спалаху інфекцій – 30000,00;

-ремонт кисневої рамки та проведення монтажних робіт по облаштуванню операційної вуглекисневою установкою в будівлі хірургічного стаціонару – 67187,00;

-придбання кисню для лікування хворих – 241841,74.

Спеціальний фонд:

-кисневі концентратори, апарат для лазеротерапії, апарат для приготування синглетно-кисневої суміші, апарат для місцевої дарсонвалізації – 320968,00 тощо.

Разом по установі (згідно уточненого плану станом на 01 грудня 2021 року (з урахуванням видатків по інсуліну) – 10366303,74.

Детальніше ознайомитись з даними щодо постачання медичного кисню та концентраторів кисню, заповненості ліжкомісць, динаміки і протікання захворюваності вакцинованого та невакцинованого населення, а також рекомендацій стосовно вакцинації пропонуємо Вам переглянувши інтерв’ю з заступником головного лікаря по медичній частині КНП “Світловодська центральна районна лікарня” Світловодської міської ради Д. Пашаєвим.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь