Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новітня пожежна машина спеціального призначення вже у Світловодську

Дата: 10.12.2021 14:20
Кількість переглядів: 1612

У Світловодській 17-тій Державній пожежно-рятувальній частині, з метою підвищення боєготовності пожежно-рятувальних розрахунків, в арсеналі техніки цільового призначення з’явився новий сучасний пожежний автомобіль від виробника “Пожмашина” марки “МАЗ” 2021 року випуску. Модернізація автопарку стала можлива завдяки Головному управлінню ДСНС України в Кіровоградській області, яке, за програмою Державної служби з надзвичайних ситуацій у рамках оновлення техніки ГУ ДСНС, передало машину для протипожежних цілей. Приблизна вартість автомобіля складає близько 7 млн. грн. На всю Кіровоградську область таких машин лишень дві – у м. Кропивницький і у нашому м. Світловодськ. Загалом парк пожежно-рятувальної техніки поступово оновлюється по всій Кіровоградщині.

Автомобіль укомплектований сучасним обладнанням та більшою кількістю вогнегасних речовин (у порівнянні з пожежними автомобілями, які знаходяться на озброєнні пожежно-рятувального підрозділу, то, для прикладу, автоцистерна на базі “ЗІЛ” вміщує 2-2,5 тони води, тоді як даному автомобілю притаманно 8 тон води та 850 літрів піноутворюючої речовини). Разом з тим даний модернізований пожежний автомобіль оснащений і особливими гідравлічними ножицями, які призначені для затискання та розрізання металевих конструкцій і приводяться в дію від акумулятора. Важливо, що це ще далеко не повний перелік переваг нової машини, додатково вона укомплектована бензорізом, бензопилою, мотопомпою, власною електростанцією, яка може забезпечувати освітлення на пожежі і бути резервним джерелом живлення для об’єктів з критичними інфраструктурами тощо.

 

На даний час пожежний МАЗ, поки що, не стоїть у бойовому розрахунку, оскільки проводяться заняття і навчання для усього особового складу. Після проходження комплексу тренінгів автомобіль стане на протипожежний захист Світловодської міської територіальної громади.

Так як пожежна машина є доволі громіздкою, то місцева влада ще минулого року, готуючись заздалегідь, передбачила фінансове сприяння (70 000 грн.) для реконструкції вїздних воріт і фасадної частини гаражного приміщення будівлі пожежного ДЕПО для встановлення даного автомобіля. Постійно надається допомога з боку міської влади паливно-мастильними матеріалами (ПММ) з метою забезпечення роботи підрозділу. Так, для реалізації доставки вказаного спеціального автомобіля, було виділено з міського резерву ПММ 200 літрів дизельного палива та 100 літрів бензину.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь