Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Онлайн-конференція з освітнім центром Верховної Ради України

Дата: 13.12.2021 17:38
Кількість переглядів: 988

Фото без опису13 грудня, в сесійному залі адмінбудинку, відбулась онлайн-конференція за участі активної молоді нашої громади та керівника освітнього центру Верховної Ради України (ВРУ) Л. Герасименко. Метою зустрічі стала Парламентська просвіта щодо принципів діяльності ВРУ.

Фото без опису


За ініціативи молодіжних організацій Кіровоградської області, в які також входить депутат Світловодської МТГ Д. Чугуєв, освітнім центром (від імені Верховної Ради України) було організовано урок у межах Zoom-конференції. Його учасникам (до речі до онлайн-зустрічі приєднались і допитливі школярі дитячих парламентів Долинської громади) пропонувався не лише грунтовний лекційний матеріал, підкріплений різноманітними слайдами про ВРУ та форми роботи депутатів, а й можливість перевірити свої знання завдяки онлайн-тестуванню.

Фото без опису


Серед запропонованих старшокласникам питань зустрічались наступні: термін повноважень ВРУ, кількість народних депутатів у складі ВРУ та кількість політичних партій у Парламенті 9-го скликання, можливість поєднання діяльності Народного депутата України з іншими видами діяльності тощо. Ті з учасників, хто дав найбільше правильних відповідей посіли почесні 1-ше, 2-ге та 3-тє місця. 

Фото без опису


Також, у процесі роботи, школярі мали можливість поставити спікеру ті питання, які найбільше їх цікавили, аби у подальшому, за бажанням, увійти до дитячого чи молодіжного парламентів у рідних населених пунктах як перспективного старту для широкого кола можливостей з метою подальшого внеску у розвиток громади. 

Фото без опису


Стати прогресивною частиною місцевих парламентів під час зустрічі з школярами закликав і міський голова А. Маліцький, який зазначив, що “сьогодні, у нашому житті, всі процеси відбуваються дуже швидко. Ми прагнемо змін і пришвидшуючи процеси розраховую, що серед присутніх знайдуться декілька людей, які захочуть допомогти нашому місту і громаді для того, аби реалізувати ці зміни. Я хотів би щоб ви – молодь, яка цікавиться усім і хоче розвитку, долучилась до цих процесів. На базі освіти у нас зараз планується утворення дитячого парламенту (діти до 14 років) і, молодіжної ради (від 14 і до 35 років) для голосування і прийняття важливих рішень, а також з метою дорадчої функції з важливих соціальних питань. Щоб учасники дитячого і молодіжного парламентів надавали свої пропозиції та приймали участь у цікавих для вас процесах”, - наголосив міський голова А. Маліцький.
На завершення зустрічі з’явились перші охочі, які виказали зацікавлення цією ідеєю. Було зроблено колективне фото на пам’ять, після чого міський голова А. Маліцький запросив школярів до свого кабінету.

Фото без опису


Відділ внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь