Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Дата: 14.12.2021 12:32
Кількість переглядів: 1487

 

Фото без опису14 грудня, біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування героїчного подвигу тих, хто ціною власного життя і здоров’я, першими ринувся у бій з невидимим ворогом – радіацією.

Фото без опису

Відкрила тематичний мітинг художній керівник міського Палацу культури М. Салабутіна, яка акцентувала увагу на тому, що “саме 14 грудня на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) завершилось спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Аварія на ЧАЕС стала безпрецедентною за масштабами та наслідками техногенною катастрофою, що переросла в національну трагедію для багатьох народів. Катастрофа планетарного масштабу, яка надовго залишила свої згубні сліди та показала, наскільки тісним і взаємопов’язаним став світ у ядерну ехопу. Схилімо ж голови перед усіма, кого сьогодні вже немає з нами, перед тими, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів. Світла память усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня”.

Фото без опису

Після вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання ведуча заходу запросила присутніх покласти квіти до підніжжя пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Від імені міського голови А. Маліцького, депутатського корпусу та виконавчого комітету Світловодської міської ради слово для виступу було надане першому заступнику міського голови В. Кореняку, який теж подякував присутнім за їх подвиг і пообіцяв, що у наступному бюджетному році міська влада посприяє в реконструкції та облагородженні пам’ятного знаку ліквідаторам та вручив нагородні листи Кіровоградської обласної державної адміністрації і виконавчого комітету Світловодської міської ради за мужність, героїзм, багаторічну працю, високий професіоналізм, активну життєву позицію і значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Слова вдячності хоробрим учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС адресував і голова Кіровоградської обласної організації “Ветеранів Чорнобиля” А. Кучугурний, який теж побажав присутнім героям здоров’я, благополуччя і достатку.

Фото без опису

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь