Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

24 сесія Світловодської міської ради 8 скликання

Дата: 21.12.2021 18:39
Кількість переглядів: 1022

Фото без опису21 грудня, згідно розпорядження Світловодського міського голови А. Маліцького, в сесійній залі адмінбудинку відбулась чергова 24 сесія Світловодської міської ради 8 скликання.

Розпочинаючи пленарне засідання, на численні звернення освітян міста, депутатами міської ради було порушено питання щодо виплати щорічної грошової винагороди технічним працівникам шкіл та садочків і, відповідно, до слова запрошено голову ліквідаційної комісії управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради Л. Сачевську. Підсумовуючи відповідну законодавчу базу доповідачем зокрема було зазначено, що “згідно ст. 53 Закону України “Про освіту” винагороду передбачено педагогічним працівникам, технічним немає. Якщо є можливість і ресурси, тоді виплачується”, - відповіла Л. Сачевська.

З даного питання також доповнив і міський голова А. Маліцький, який акцентував увагу на тому, що “це питання слід ще переглянути і провести аудит стосовно наявних працівників та з’ясувати реальну кількість працюючих. Уже ставилось завдання попередньому керівництву щодо даного аудиту”.

У розрізі блоку “Відповідей на депутатські запити” депутатами на контролі було залишено питання облаштування території і заміни вікон у ДНЗ №3, ремонту покрівлі ЗОШ №9 (“ці всі питання були сформовані у бюджетному запиті на наступний рік”, - повідомила голова ліквідаційної комісії Л. Сачевська ). Також депутати обговорили і стан ремонтних робіт у Власівській ЗШ №8, де, за словами Л. Сачевської, продовжуються ремонтні роботи харчоблоку, які, орієнтовно, триватимуть до середини січня місяця. Внутрішні роботи уже завершені, залишився тільки харчоблок.

Загалом, під час пленарного засідання, депутатами було затверджено Положення про Громадський бюджет Світловодської МТГ, персональний склад Координаційної ради з питань впровадження Громадського бюджету, підтримано Програму благоустрою на 2022 рік і Програму поводження з твердими побутовими відходами на 2021-2025 рр., затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП: “Центр Дії’ в новій редакції, Програму економічного і соціального розвитку Світловодської МТГ на 2022 рік тощо.

Також депутатами було розглянуто й звіти керівників первинної та вторинної медичних ланок міста і затверджено Програми їх розвитку і підтримки тощо.

Левова частка уваги депутатів була зосереджена довкола блоку фінансових питань: 99 т. 200 грн. (за рахунок зменшення резервного фонду) було спрямовано на управління охорони здоровя для можливості придбання резервних балонів з медичним киснем. Наразі медичний заклад забезпечений, приблизно, 180 балонами з киснем, якого повинно вистачити до кінця року, проте слід придбати резервні, аби в січні місяці це питання було вирішеним, - пояснив присутнім у залі начальник управління охорони здоровя Є. Яковенко.

284 т. 807 грн. депутатами було спрямовано на оплату праці педагогічним працівникам закладів освіти (дошкільних і шкіл) за проведення корекційно-розвиткових занять. Також було здійснено перерозподіл по виконавчому комітету на суму 270 т. 032 грн.

Разом з тим депутатами міської ради було прийнято й проект рішення Про бюджет Світловодської міської територіальної громади на 2022 рік».

Про перебіг 24 сесії міської ради, а також хід вирішення цих та інших питань порядку денного пленарного засідання Ви можете ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь