Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І ЗНОВУ У МУЗЕЇ НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНІ МОТИВИ

Дата: 04.01.2022 08:56
Кількість переглядів: 603

Фото без описуОт і дочекалися ми свят новорічно-різдвяного циклу. До новорічних свят люди завжди намагалися прикрасити свою оселю, внести якусь гармонію у своє життя. Жінки здавна переносили на полотно  новорічно-різдвяну символіку, вишиваючи на полотні образи святих, майстри пензля теж нерідко зверталися до релігійно-різдвяної тематики.

Вже кілька років поспіль у міському краєзнавчому музеї, напередодні улюблених зимових  свят, відкривається виставка «Новорічно-різдвяні мотиви». Цього разу свої чудові вишиті картини - «Святий Миколай», «Пантелеймон цілитель», «Таємна вечеря», «Різдвяна ніч»- представила Тетяна Бондаренко. Прикрашають виставку ікони в техніці бісероплетіння Світлани Грузін. Є на виставці і живописні роботи  новорічно-різдвяної тематики. Їхні автори – викладач дитячої художньої школи Людмила Попруженко та директор цього закладу Андрій Биков. Полотна «Зимовий вечір», «Прийшла зима» (Л. Попруженко) та «Перший сніг», «Казкова зима» ( А.Биков) переносять нас у неповторну атмосферу зимового свята, дарують радість від зустрічі з мистецтвом прекрасного, з казкою та дитинством. Втім як і картина Наталії Крячко «Малі колядники», виконана в стилі, близькому до петриківського розпису.

Тож, шановні жителі міста та гості, завітайте до музею, створіть собі чудовий новорічний настрій і поділіться ним з оточуючими.

Телефонуйте: 72219.

Тетяна Ткачук, працівник міського краєзнавчого музею



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь