Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня Соборності України

Дата: 18.01.2022 15:36
Кількість переглядів: 2735

Фото без опису22 січня в Україні відзначатиметься державне свято – День Соборності України.

Саме 103 роки тому, на багатолюдному Софійському майдані в місті Києві, було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. Цій знаменній даті судилось увійти у літопис визначних подій нашої Батьківщини як втілення споконвічного та незламного прагнення українського народу, розділеного та поневоленого Російською і Австро-Угорською імперіями, до єдності і незалежності. Завдяки спільним зусиллям щирих патріотів це свято ознаменувало одну з найбільших перемог – право власноруч будувати нероздільну, самостійну та соборну українську державу.

З метою вшанування вікопомного прояву національної волі, політичної, територіальної та духовної єдності, до Дня Соборності України, у Світловодській МТГ передбачено низку заходів, зокрема:

- 20 січня, у міській бібліотеці-філії №2, передбачено мультимедійну презентацію “Вільна, соборна, могутня, єдина – ненька моя, Україна”; Круглий стіл для дітей та юнацтва “Україна – Соборна країна” (у бібліотеці-філії №7); Патріотичне вітання “Моя Соборна Україна” – бібліотека-філія №8.

- 22 січня визначено онлайн-захід – акція єднання та створення вітального відеокліпу “В пісні, яка єднає, наша сила”. Для активних жителів міста, цього дня, а також протягом січня місяця, у міському Палаці культури, проходитиме виставка “На зламі”, плануються також й інтерактивні арт-об’єкти та екскурсія. Міський музей потішить поціновувачів мистецтва виставкою робіт майстрів пензля під назвою: “Україна соборна, Україна єдина’.

- 23 січня, на широке коло читачів бібліотеки-філії №3, очікуватиме відеоперегляд з обговоренням “Разом чи поодинці? Що думають про це молоді українці”, приурочений Дню Злуки.

- 24 січня, читачі Центральної міської бібліотеки, стануть свідками історичного хроноскопу Від 4-го Універсалу до Акту Злуки.

Це далеко неповний перелік заходів, присвячених доленосній події – Дню Соборності України. Для патріотичного виховання підростаючого покоління нашої, уже спільної, громади, у Центральній міській бібліотеці, також буде влаштовано спільний відеоперегляд “Злука. День Соборності України” (з циклу Перемоги України) з відеофрагментами Центрального Державного Кінофотофоноархіву України.

До переліку тематичних заходів, згідно окремого графіку, долучаться і жителі смт. Власівка, де, на базі Дитячого сектору селищного Будинку культури, відбудеться майстер-клас з виготовлення символів єдності.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь