Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обстеження КТ (комп’ютерну томографію) можна пройти у Світловодську

Дата: 26.01.2022 16:22
Кількість переглядів: 3715

Обстеження КТ (комп’ютерну томографію) можна пройти у СвітловодськуФото без опису

Від нещодавна у приймальному відділенні Світловодської ЦРЛ працює сучасний комп’ютерний томограф, який було придбано в рамках Програми президента України «Велике будівництво» для забезпечення повноцінного функціонування нового приймального відділення. 

Фото без опису

Пройти обстеження на даному апараті можна як за самозверненням так і за електронним направленням лікаря.
Зазначимо, що вартість обстеження на апараті КТ є значно меншою ніж, наприклад, в сусідньому Кременчуці. Тому всі, хто потребує такого обстеження, вже можуть його пройти у Світловодську.

Комп’ютерна томографія – це відносно новий і високоінформативний метод медичної діагностики, в основі якого лежить рентгенівське випромінювання. Процедура абсолютно безболісна і не викликає у пацієнта клаустрофобію, пацієнт залишається одягненим. Процедура сканування триває менше однієї хвилини. У тому випадку, якщо обстеження проводиться з використанням контрастного посилення, сканування повторюється кілька разів. Після закінчення процедури лікар рентгенолог вивчає отримані зображення на екрані комп’ютера і пише висновок.

Фото без опису

Що необхідно мати з собою для проведення КТ?
Перед дослідженням необхідно віддати рентген-лаборанту або лікарю-радіологу наявну у Вас медичну документацію (направлення від лікуючого лікаря, в якому вказано попередній діагноз, зона дослідження, клінічна задача, специфічні коментарі), дані попередніх досліджень (які безпосередньо стосуються причини призначення Вам КТ) та іншу медичну документацію, проаналізувавши яку лікар-радіолог зможе сформулювати найбільш точне діагностичний висновок по КТ, з урахуванням даних Вашої медичної картки та рекомендацій лікаря. 

Скільки часу займає комп’ютерна томографія?
Процедура сканування займає декілька хвилин. У тому випадку якщо дослідження проводиться із застосуванням контрастного посилення, сканування повторюється кілька разів, а вся процедура триває до години.

Комп’ютерна томографія вважається безпечним методом. Доза рентгенівського опромінення відносно невелика. Сучасні технології дозволили знизити дозу опромінення до мінімуму.

Пам’ятайте, не існує абсолютного і універсального методу медичної діагностики: МРТ ніколи не замінить КТ, КТ ніколи не замінить УЗД, УЗД ніколи не замінити рентгенографію. Всі ці методи доповнюють одна одну і часом, дані попередніх досліджень мають вирішальне слово в правильній інтерпретації отриманої картини лікарем-радіологом при комп’ютерної томографії.

Фото без опису

Перелік обстежень та їх вартість:

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь