Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Втілення норм Закону України “Про основи національного спротиву” в цілях патріотичного виховання населення

Дата: 11.02.2022 16:03
Кількість переглядів: 1446

11 лютого, під головуванням очільника громади А. Маліцького, відбулось ознайомче тематичне засідання з приводу обговорення норм Закону України Про основи національного спротиву.

У нараді взяли участь: начальник першого відділу Олександрійського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, голова “Світловодської спілки учасників АТО”, начальники управлінь та відділів Світловодської міської ради.

Згідно положень нового Закону приділялась увага розгляду питань територіальної оборони, руху опору та підготовки громадян України до національного спротиву в цілях патріотичного виховання населення.  

У результаті обговорення було прийнято рішення запросити до співпраці командира батальйону територіальної оборони Олександрійського району територіальної оборони з метою визначення заходів щодо інформування та підготовки населення до національного спротиву.

Міським головою також було запропоновано, у найкоротший термін, організувати навчання з тактичної медицини воїнами, які приймали участь у військових діях та на практиці володіють військово-медичною майстерністю. Розробити план щодо підготовки населення до національного спротиву як в мирний час, так і в особливий період; передбачити розміщення відповідних агітаційних матеріалів, перегляд тематичних (документальних чи навчальних) фільмів; організувати шкільні змагання для гарту учнівської молоді; провести бесіди щодо вибухонебезпечних елементів, поводження громадян у особливий період та набору необхідних речей і документів; опрацювати схеми оповіщення населення, тощо.

На офіційному сайті Світловодської міської ради надаватимуться характерні матеріали для інформування населення. Наразі можна ознайомитись з даними щодо найпростіших укриттів (підвальних приміщень, в яких можна знаходитись на час небезпеки. Цей перелік буде постійно коригуватись). На сьогоднішній день перевірено підвальні приміщення КП “Житлосервіс 2012”, проводяться роботи по перевірці ПП КК “Борисфен”, на черзі – “Господарник” та відповідність і придатність підвальних приміщень ОСББ.

11 лютого 2022 року, на засіданні виконавчого комітету Світловодської міської ради, прийнято рішення про організацію вищевказаної роботи, створено комісію та затверджено графік перевірок.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь