Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Світловодську вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 11:53
Кількість переглядів: 1131

Фото без опису15 лютого у Світловодську відбулась традиційна хода учасників бойових дій “у гарячих точках світу”, а також воїнів-афганців, разом з ветеранами Збройних Сил України і колишнього Союзу РСР з міським головою А. Маліцьким, заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченком, деякими депутатами міської ради та представниками громадськості до невеличкого скверу, де встановлено памятний знак воїнам-інтернаціоналістам.

Ведуча заходу – М. Салабутіна відкрила урочистий мітинг-реквієм з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав, оголосила хвилину мовчання в пам’ять про загиблих та запросила учасників мітингу покласти квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, нагадавши про історичні моменти кровопролитної довготривалої війни обмеженого контингенту радянських військ на далекій землі Афганістану.

Від імені влади та Світловодської громади до слова було запрошено міського голову А. Маліцького, який подякував воїнам-інтернаціоналістам та учасникам бойових дій на території інших держав за мужність та героїзм, побажав їм міцного здоров’я і запевнив, що їх подвиг пам’ятають і цінують.

Також під час мітингу виступив й прес-секретар міської ради ветеранів України О. Неділя, який, звертаючись до побратимів, з сумом пригадав минулі події та зачитав власний тематичний вірш.

На завершення заходу було зроблено колективне фото учасників бойових дій та представників влади, після чого група воїнів-афганців побувала на кладовищах, де поховані їх побратими, які загинули під час виконання військового обов’язку, поклала квіти на їх могили і вшанувала хвилиною мовчання усіх полеглих. Також двом родинам загиблих воїнів було вручено матеріальну допомогу від міськрайонного клубу ветеранів Афганістану “Перевал” - матері загиблого десантника В. Клюса та батькам загиблого на території Пакистану С. Коршенка. Цього дня було відслужено заупокійну панахиду у церкві та організовано поминальний обід.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь