Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо проходження трас магістральних газопроводів

Дата: 05.04.2022 16:59
Кількість переглядів: 1369

Кременчуцьке лінійне виробниче управління магістральних газопроводів повідомляє, що на адміністративній території Світловодської територіальної громади Олександрійського району Кіровоградської області проходять:

магістральні газопроводи: «Союз» діам.1420 мм, «Єлець-Кременчук-Кривий Ріг» діам. 1420 мм; «Кременчук-Ананьїв-Бородчани» діам. 1420 мм, «Кременчук-Кропивницький» діам. 529 мм;

магістральні газопроводи-відчуження до ГРС: «Власівка» діам. 2,19 мм, «Світловодськ» діам. 273 мм

та розташовані ГРС: «Світловодськ», «Власівка».

 

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів» №3041-ІУ від 17.02.2011 р. для забезпечення безпечної експлуатації вздовж об’єктів магістральних трубопроводів встановлюються охоронні зони.

З 31.12.2020 року на інтернет-ресурсі «Публічна кадастрова карта України» за адресою https://map.land.gov.ua/ Держгеокадастр надавав вільний доступ до шару «Охоронні зони ГТС» (охоронні зони газотранспортних мереж України високого тиску (понад 1,2 МПа)). Водночас звертаємо вашу увагу, що шар «Охоронні зони ГТС» не містить офіційних відомостей з Державного земельного кадастру та носить суто інформативний характер. Уточнювати фактичне місцезнаходження комунікацій необхідно в Кременчуцькому ЛВУМГ.

Охоронна зона магістральних трубопроводів (від осі в обидві сторони) в залежності від умовного діаметра газопроводу становить :

До 300 мм  100 метрів; від 300 мм до 600 мм включно - 150 метрів; від 600 мм до 800 мм включно - 200 метрів; від 1000 мм до 1200 мм включно - 300 метрів; від 1200 до 1400 включно - 350 метрів.

Охоронна зона газорозподільних станцій в залежності від умовного діаметра вхідного  газопроводу становить:

До 300 мм - 150 метрів; від 300 мм до 600 мм включно - 175 метрів.

На багато ниткових магістральних газопроводах охоронні зони визначаються від осі крайніх магістральних газопроводів у розмірі встановленому для найбільшого умовного діаметра серед усіх ниток.

Просимо звернути увагу: 

Земельні ділянки, розташовані в охоронних зонах магістральних трубопроводів, не вилучаються у їх власників або користувачів, а використовуються з обмеженнями, встановленими цим законом та іншими нормативно-правовими актами.

Власники та користувачі земельних ділянок при здійсненні ними господарчої та іншої діяльності на землях охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів зобов’язані дотримуватися особливого режиму господарської діяльності та обмежень.

До загальних обмежень, що діють в охоронних зонах об’єктів магістральних трубопроводів незалежно від внутрішніх зон безпеки, належить заборона:

- пошкоджувати та розбирати об’єкти магістральних трубопроводів;

- розбирати та руйнувати водопропускні, берегоукріплювальні , земляні, протиерозійні, протипожежні та  інші споруди, що захищають об’єкти магістральних трубопроводів від руйнування, а також прилеглі території від аварійного витоку продукту, що транспортується магістральним трубопроводом; 

- переміщувати, руйнувати та пошкоджувати в будь-який спосіб знаки закріплення магістральних трубопроводів на місцевості, пошкоджувати або руйнувати лінійну частину цих трубопроводів, засоби електрохімічного захисту від корозії, запірну арматуру, засоби технологічного зв’язку і лінійної телемеханіки, інші складові магістральних трубопроводів;

- кидати у водні об’єкти якорі, проходити із закинутими якорями, ланцюгами, лотами, волокушами і тралами;

- проникати на об’єкти магістральних трубопроводів, відчиняти люки, хвіртки і двері підсилюючих пунктів кабельного зв’язку, що не обслуговується, огорож вузлів лінійної арматури, станцій катодного і дренажного захисту лінійних і оглядових колодязів та інших лінійних споруд, відкривати і закривати запірну арматуру, вимикати і вмикати засоби зв’язку, енергозабезпечення , автоматики і телемеханіки магістральних трубопроводів;

- перешкоджати проїзду аварійної та спеціальної техніки підприємств магістральних трубопроводів.

 

До особливих обмежень, що діють у межах охоронних зон об’єктів магістральних газопроводів належать заборона:

- споруджувати житлові будинки, виробничі чи інші будівлі та споруди, громадські будівлі;

- розміщувати автозаправні та авто газозаправні станції і склади пально-мастильних матеріалів;

- будувати гаражі та автостоянки, дачні і садові будинки та господарські споруди, автомобільні дороги 1-У категорій та залізниці;

- влаштовувати звалища, виливати розчини кислот, солей та лугів, а також інших речовин, що спричиняють корозію;

- розміщувати спортивні майданчики, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, організовувати заходи, пов’язані з масовим скупченням людей;

- будувати огорожі для відокремлення земельних ділянок приватної власності, лісових ділянок, лісових масивів, садів виноградників тощо;

- зберігати сіно і солому, розбивати польові стани і табори для худоби, розміщувати пересувні та стаціонарні пасіки;

- висаджувати багаторічні насадження;

- облаштовувати цвинтарі, скотомогильники;

- переорювати (руйнувати) під’їзні шляхи та відомчі дороги до магістральних газопроводів;

- розводити вогонь і розміщувати відкриті або закриті джерела вогню.

 

Будівельні, ремонтні, геологорозвідувальні, бурові, вибухові, гірничі та днопоглиблювальні роботи на земельних ділянках, розташованих в охоронних зонах, у місцях, де магістральні газопроводи проходять через водні об’єкти, болота, торфорозробки та місця видобутку корисних копалин, а також всі інші роботи, пов’язані з розробкою грунту на глибину більше 30 сантиметрів на таких земельних ділянках, проводяться лише на підставі письмового погодження та в присутності представника Кременчуцького ЛВУ МГ.

 

Відповідно до ст.11 Закону України «Про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів» №304-УІ від 17.02.2011р.:

1. Юридичні та фізичні особи, винні в порушенні законодавства України про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законом.

2. Вжиття заходів дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної або кримінальної відповідальності не звільняє винних від відшкодування заподіяної шкоди.

3. Шкода, заподіяна внаслідок порушення Законодавства України про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів, підлягає відшкодуванню в порядку, встановленому законодавством. 

 

Адреса Кременчуцького ЛВУМГ: 39701 с.Піщане Кременчуцького району Полтавської області, телефони: (0536)73-90-50, диспетчера: (0536) 73-90-53, 0503826823 (цілодобово). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь