Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хмічний захист рослин

Дата: 26.05.2022 17:30
Кількість переглядів: 209

Для хімічного захисту рослин застосовуються тільки ті пестициди, які зареєстровані в «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Адміністрація домогосподарств завчасно, але не менше ніж за 2-3 доби перед початком кожної хімічної обробки, сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів, пасічників в радіусі 10 км про місця, строки і методи застосування пестицидів, зазначивши назву препарату та норму витрати. У період проведення робіт в радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

Бджолярі в свою чергу зобов’язані повідомити Світловодську міську раду або сусідні господарства про місце стоянки своїх бджіл на стаціонарі та кочівлях.

Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові і вечірні години в безвітряну погоду. Санітарно-захисна зона між оброблюваним об’єктом та жилими приміщеннями при наземному обприскуванні становить не менше 300 метрів. Забороняється проводити хімічні обробки садів та с/г культур при наявності в них квітучих рослин.

Додаткову інформацію щодо безпечного використання пестицидів можна отримати на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в розділі «Брошури, листівки», вкладка «Захист рослин».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь