Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хмічний захист рослин

Дата: 26.05.2022 17:30
Кількість переглядів: 241

Для хімічного захисту рослин застосовуються тільки ті пестициди, які зареєстровані в «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Адміністрація домогосподарств завчасно, але не менше ніж за 2-3 доби перед початком кожної хімічної обробки, сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів, пасічників в радіусі 10 км про місця, строки і методи застосування пестицидів, зазначивши назву препарату та норму витрати. У період проведення робіт в радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

Бджолярі в свою чергу зобов’язані повідомити Світловодську міську раду або сусідні господарства про місце стоянки своїх бджіл на стаціонарі та кочівлях.

Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові і вечірні години в безвітряну погоду. Санітарно-захисна зона між оброблюваним об’єктом та жилими приміщеннями при наземному обприскуванні становить не менше 300 метрів. Забороняється проводити хімічні обробки садів та с/г культур при наявності в них квітучих рослин.

Додаткову інформацію щодо безпечного використання пестицидів можна отримати на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в розділі «Брошури, листівки», вкладка «Захист рослин».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь