Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна підтримка бізнесу під час війни: що треба знати

Дата: 13.07.2022 15:51
Кількість переглядів: 253

Наразі запроваджується чимало урядових ініціатив, що  передбачають підтримку підприємництва, умов ведення підприємницької діяльності та створення сприятливого бізнес-середовища.

Які ж наразі розроблені механізми підтримки підприємництва, для створення власної справи та підтримки вже діючих підприємстві що вони передбачають?

Перша програма — це безповоротна допомога у вигляді мікрогрантів на створення власного бізнесу.

Друга ініціатива — це безповоротні гранти на обладнання для розвитку переробних підприємств: деревообробку, меблеве виробництво, виробництво одягу чи фурнітури, будівельних матеріалів, аграрну переробку тощо.

Третя ініціатива — програма в агросекторі, що передбачає часткову компенсацію вартості теплиць. Передбачається грант на типовий проект модульної теплиці розміром 2 гектари, і такими грантами планують охопити до трьох тисяч теплиць.

Четверта програма так само пов’язана з агросектором у вигляді грантів на висадку нових фруктових і ягідних садів за співфінансування держави й бізнесу. Перші очікування від проєкту — висадження нових садів на площах до 10 тисяч гектарів.

         Як їх реалізовувати йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва Знам’янської міської територіальної громади, де були запрошені керівники фермерських господарств, ФОПи, внутрішньо переміщені особи та ін.

Порядок надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу: садівництва, ягідництва та виноградарства; тепличного господарства було запропоновано перейти за посиланням https://znam.gov.ua/news/1657197795/.

Фахівці міськрайонної філії вкотре нагадали про урядову ініціативу, яка орієнтована на підтримку роботодавців, які працевлаштовують ВПО.

Що роботодавці мають знати:

- як отримати компенсацію витрат за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом згідно п. 2 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні тут https://cutt.ly/TLti0OQ.

Довідково. Є питання, що стосуються сфери зайнятості, не зволікайте та звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь