Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Із початком повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, держава проводить загальну мобілізацію громадян України.

Дата: 29.09.2022 16:44
Кількість переглядів: 1018

Це дозволяє оперативно здійснювати поповнення чисельності Збройних сил.
Для того, аби всі чоловіки, призовного віку встали на військовий облік була проведена робоча нарада, участь в якій взяли представники міськвійськомату, голови ОСББ та квартальних комітетів.
На засіданні були обговорені заходи, які сприятимуть  до співпраці. Зокрема, було наголошено, що всі чоловіки нашої країни, призовного віку, під час військового стану, мають стояти на обліку, в тому числі і внутрішньо переміщенні особи, для яких наша громада стала другим домом.
Представники місцевого комісаріату наголосили, що ті, хто по тим чи іншим причинам не придатний для проходження служби, в зону бойових дій не потраплять. 
Нагадаємо, хто не підлягає мобілізації, але має встати на облік та пройти медичну комісію:
Перша група. Заброньовані на період мобілізації органами державної влади, державними чи приватними установами, підприємствами тощо. Бронь – це відстрочка призову на вимогу органів влади чи інших установ для людей, які забезпечують критичні потреби держави та громадян.
Друга група. Особи з інвалідністю або ті, кого медкомісія визнала тимчасово непридатним до військової служби за станом здоров’я (до 2 місяців з необхідністю проходження повторної комісії). Водночас сюди не входять люди, обмежено придатні до служби. У воєнний час, під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров’я надається військовозобов’язаному на строк до 2 місяців.
Третя група. Чоловіки і жінки, які:
•  виховують дитину з інвалідністю підгрупи А віком до 18 років;
•  утримують дитину з інвалідністю (з видами порушень функцій організму III-IV ступеня їх вираження);
•  виховують повнолітню (до 23 років) дитину з інвалідністю I чи II групи;
•  утримують трьох і більше дітей до 18 років.
Четверта група. Чоловіки і жінки, які одні виховують дітей віком до 18 років. Також можуть бути призвані лише за згодою і за місцем проживання. Якщо, наприклад, чоловік самостійно виховує дитину, а мати не бере участь у вихованні. Підтвердити це можна офіційними документами: свідоцтво про смерть матері, судове рішення про визначення місця проживання дитини, про визнання матері померлою або безвісти зниклою, про позбавлення її батьківських прав.
П’ята група. Жінки та чоловіки, які мають дружину (чоловіка) з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю I чи II групи.
Шоста група. Чоловіки і жінки, які є опікунами, усиновителями, прийомними батьками, піклувальниками, батьками-вихователями і утримують неповнолітніх дітей-сиріт та дітей, які були позбавлені батьківського піклування; люди, які займаються постійним доглядом за тими, хто потребує піклування (якщо інші не можуть взяти на себе цей обов’язок).
Сьома група. Жінки та чоловіки, які мають неповнолітню дитину і чоловіка (дружину), що проходить військову службу; жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції (АТО/ООС) з 2014 року.
Восьма група. Народні депутати, депутати Верховної Ради АР Крим; Працівники таких установ: військового управління, військових частин, установ, підприємств та організацій, ЗСУ, Міністерства оборони України, СБУ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби зовнішньої розвідки України.
Дев’ята група:
•  студенти, які здобувають фахову передвищу та вищу освіту,
•  асистенти-стажисти,
•  аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами;
•  наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь;
•  педагоги закладів загальної середньої освіти, якщо вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь