Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

Дата: 11.10.2022 21:47
Кількість переглядів: 551

Про призначення й виплату житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

 

16 вересня 2022 року Уряд постановою №1041 прийняв рішення передати повноваження із призначення та виплати житлових субсидій на житлово-комунальні послуги від міських (міст обласного значення) та районних органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України.

При цьому встановлюється перехідний період, коли призначення і нарахування цих видів соціальної підтримки проводитимуть органи соціального захисту населення, а виплачуватимуть органи Пенсійного фонду України.

 

Відповідно до цієї постанови:

 

Призначення житлових субсидій здійснюється:

до 30 листопада 2022 р. включно - структурними підрозділами з питань соціального захисту населення;

починаючи з 1 грудня 2022 р. - органами Пенсійного фонду України.

 

Заяви про призначення та надання житлової субсидії з необхідними документами та/або відомостями приймаються від громадян:

• структурними підрозділами з питань соціального захисту населення - до 30 листопада 2022 р. включно в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний вебпортал електронних послуг (далі - Портал Дія);

• органами Пенсійного фонду України починаючи з 1 грудня 2022 р., у тому числі у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України, засобами Порталу Дія).

 

Заяви з необхідними документами та/або відомостями також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації (далі - посадові особи виконавчого органу) та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження уповноваженому органу.

 

З 1 жовтня 2022 року Органи пенсійного фонду України забезпечують виплату житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь