Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нікчемність псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України

Дата: 03.10.2022 14:53
Кількість переглядів: 185

Розпочавши повномасштабне вторгнення, росія припинила навіть приховувати свої загарбницькі плани щодо України
Центральна виборча комісія України 27 вересня 2022 року прийняла постанову № 101 "Про нікчемність псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України". 
У постанові зазначається, що як вбачається з останніх інформаційних повідомлень українських та міжнародних джерел, а також заяв представників окупаційних адміністрацій, з 23  до 27 вересня 2022 року на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей за випробуваним сценарієм російської федерації та під її протекторатом вчиняються незаконні дії, а точніше дійство під назвою "референдуми", які не мають нічого спільного з демократичними референдумами, є незаконними з позиції Конституції України та міжнародного права, а отже, не матимуть жодної юридичної сили. Таке дійство ще більше переконує весь цивілізований світ у загарбницьких намірах держави-окупанта, свідчить про продовження грубих порушень росією державного суверенітету і територіальної цілісності України.
ЦВК також закликала іноземні держави та міжнародні організації засудити дії російської федерації та її окупаційних адміністрацій щодо організації та проведення в Україні псевдореферендумів на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей стосовно їх приєднання до російської федерації, не визнавати жодних результатів таких псевдореферендумів, а також сприяти якнайшвидшому припиненню росією окупації українських територій. 
Комісія закликала органи адміністрування виборів демократичних держав, профільних міжнародних організацій, які займаються виборами, припинити будь-яку співпрацю з державою-агресором та її органами, зокрема членство росії у відповідних міжнародних інституціях до встановлення демократичного режиму в цій державі, не допускати участі громадян російської федерації у спостереженні за виборами як міжнародних спостерігачів. І звернулася до Міністерства закордонних справ України з проханням довести текст цієї постанови до відома іноземних держав та міжнародних організацій. 
Готовність Збройних сил України відновлювати територіальну цілісність військовим шляхом та розуміння викликів підтвердив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.
Ми не віддамо жодного сантиметру нашої країни! За нами перемога!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь