Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради надає інформацію для отримувачів державної допомоги сім‘ям з дітьми.

Дата: 16.02.2023 16:15
Кількість переглядів: 126

 

Урядом 06 січня 2023 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №11 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім‘ям з дітьми», якою передбачено можливість звернення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія) за призначенням таких видів допомоги:

- Допомоги на дітей одиноким матерям;

- Допомоги при усиновленні дитини;

- Допомоги на дітей хворих на тяжкі перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня, про те, що дитина отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність.

Особливості подання заяв про призначення державної допомоги сім’ям з дітьми засобами Порталу Дія.

У заяві про призначення допомоги особі, яка доглядає за хворою дитиною, зазначаються такі відомості:

найменування органу соціального захисту населення, до якого подається заява;

відомості про заявника:

- прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

- серія (за наявності) та номер, дата видачі паспорта громадянина України, найменування уповноваженого суб’єкта, що видав документ (код), дата закінчення строку дії документа (за наявності);

- унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);

- стать;

- дата народження;

- контактні дані (номер телефону та/або адреса електронної пошти);

- адреса задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування);

- адреса фактичного місця проживання (для внутрішньо переміщених осіб);

тип звернення (первинне, повторне);

міжнародний номер банківського рахунка (IBAN (International Bank Account Number) або номер відділення національного оператора поштового зв’язку.

Щодо дитини (дітей), на яку (яких) необхідно отримати допомогу, у заяві додатково зазначаються такі

- відомості (щодо кожної дитини окремо):

- серія та номер свідоцтва про народження;

- прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

- дата народження.

У разі невідповідності відомостей щодо батьків дитини відомостям у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян додається сканкопія (фотокопія) свідоцтва про народження дитини.

У разі подання заяви усиновлювачем зазначається єдиний унікальний номер судової справи, дата ухвалення судового рішення або додається сканкопія (фотокопія) рішення про усиновлення (у разі відсутності відомостей про усиновлення в Єдиному державному реєстрі судових рішень).

У разі подання заяви опікуном, піклувальником зазначається єдиний унікальний номер судової справи, дата ухвалення судового рішення або додається сканкопія (фотокопія) рішення суду про встановлення опіки або піклування (у разі відсутності відомостей про встановлення опіки або піклування над дитиною-сиротою або дитиною, позбавленою батьківського піклування, в Єдиному державному реєстрі судових рішень) або сканкопія (фотокопія) рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення), сільської, селищної ради про встановлення опіки або піклування.

У разі подання заяви прийомними батьками, прийомними батьками-вихователями додається сканкопія (фотокопія) рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї.

До заяви додається сканкопія (фотокопія) довідки про захворювання дитини.

Під час формування заяви та декларації (у разі її подання) на Порталі Дія отримуються/підтверджуються такі відомості:

1) з Державного реєстру актів цивільного стану громадян - щодо актового запису про народження;

2) з Єдиного державного демографічного реєстру через єдину інформаційну систему МВС - щодо унікального номера запису, що міститься в Реєстрі, з метою верифікації відомостей (даних) про особу та ідентифікації особи в інформаційно-комунікаційних системах, у тому числі реєстрах територіальних громад.

Формування заяви припиняється та її подання блокується за допомогою засобів Порталу Дія, якщо зазначені у заяві та декларації (у разі її подання) відомості:

1) надані не в повному обсязі;

2) не підтверджуються відомостями з інформаційно-комунікаційних систем;

3) не узгоджуються між собою.

Заявник забезпечує достовірність відомостей, що містяться в заяві та декларації (у разі її подання).

Сформована та підписана електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, заява передається засобами Порталу Дія шляхом електронної інформаційної взаємодії з інформаційно-комунікаційними системами Мінсоцполітики до відповідного органу соціального захисту населення за задекларованим або зареєстрованим місцем проживання (перебування) або фактичним місцем проживання (для внутрішньо переміщених осіб) заявника для розгляду відповідно до цього Порядку.

Засобами Порталу Дія заявник у строки, встановлені цим Порядком, отримує інформацію за результатом прийнятого органом соціального захисту населення рішення.

Інформаційна взаємодія між державними електронними інформаційними ресурсами здійснюється з використанням засобів системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

У разі відсутності технічної можливості передачі даних з використанням каналів звязку системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів інформаційна взаємодія субєктів інформаційних відносин може здійснюватися з використанням інших інформаційно-комунікаційних систем із застосуванням у них відповідних комплексних систем захисту інформації з підтвердженою відповідністю за результатами державної експертизи.

Обмін інформацією здійснюється в електронній формі з дотриманням вимог Законів України “Про електронні довірчі послуги”, “Про захист персональних даних”, “Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах”.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь