Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Медичні сестри і брати – герої сьогодення

Дата: 12.05.2023 12:35
Кількість переглядів: 284

Медсестри - відважні бійці медичного фронту, які першими приходять на допомогу нашим біцям на полі бою. Українська військова медицина демонструє унікальні методики порятунку життя наших героїв і перш за все це людяність!

12 травня у світі відзначають День медичної сестри. Дата для святкування була обрана не випадково. Офіційно свято було засновано в 1971 році, на честь дня народження Флоренс Найтінгел — першої сестри милосердя. Вона допомагала пораненим під час Кримської війни, а після організувала в Англії першу школу медичних сестер. Флоренс Найтінгел ініціювала реформу госпіталів, впроваджуючи нові принципи санітарії. 

День медичної сестри відзначається з моменту об'єднання сестер милосердя зі 141 країни в професійну громадську організацію — міжнародну раду медичних сестер.

Наразі, медичні сестри та брати пліч-о-пліч з лікарями, борються за життя та здоров'я пацієнтів в госпіталях і лікарнях. На полі бою медичні сестри надають допомогу нашим захисникам та рятують поранених. 

Вони не йдуть зі зброєю в атаку, не сідають за бронемашини і не тримають оборону. Однак вони роблять дуже важливу роботу — допомагають пораненим та рятують життя. 
         В усі часи військових медсестер на полі бою називали янголами-рятівниками. Саме на їх плечі лягає уся турбота про пацієнта під час хвороби.

У Всесвітній день медичної сестри вітаємо усіх медсестер та медбратів, які сьогодні разом з лікарями наче Янголи-охоронці тримають медичний фронт. 
          Дякуємо за вашу важку щоденну працю та неоціненний внесок у нашу Перемогу. Бажаємо Вам невичерпної енергії, доброго здоров'я та успіхів у благородній справі — порятунку життя українців!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь