Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні скасовано карантин COVID-19

Дата: 06.07.2023 15:50
Кількість переглядів: 213

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2023 року № 651 з 24 години 00 хвилин 30 червня 2023 року на всій території України відмінено карантин, встановлений з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Карантин в Україні тривав понад три роки – від березня 2020. 

Раніше заяву про те, що пандемія COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я. ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19 5 травня 2023 року.  Висновок зробили на основі світової тенденції до зниження рівнів смертності від COVID-19, загальної кількості госпіталізацій та госпіталізацій до відділень інтенсивної терапії, повʼязаних із COVID-19, а також високий рівень імунітету населення до SARS-CoV-2, який виник здебільшого завдяки масовій вакцинації. Також ВООЗ рекомендувала перейти на реагування на коронавірусну хворобу як на інші інфекційні захворювання та скасувати обмежувальні заходи, пов'язані з міжнародними поїздками.

При  цьому важливо пам’ятати, що COVID-19 нікуди не зникає, а SARS-CoV-2 циркулюватиме надалі. 

Щеплення проти COVID-19 залишаються рекомендованими і безоплатними. Наразі на рівні країни є понад 7 млн доз вакцини.

За рекомендаціями ВООЗ, вакцинуватись насамперед мають групи ризику: вагітні, особи віком 60+, імуноскомпроментовані, а також працівники об’єктів критичної інфраструктури. Вакцинуватися можна буде як і до скасування карантину: у свого сімейного лікаря або у пунктах вакцинації - згідно з рішенням лікаря за бажанням пацієнта. Пункти щеплень продовжуватимуть працювати, на їх базі додатково планується проведення рутинних щеплень.

Отже, скасування карантину не скасовує вакцинацію – вона залишається єдиним способом запобігти тяжкому перебігу захворювання, ускладнень і смерті. 

 

 

Олександрійське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь