Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО БЕЗПЕЧНОМУ КОРИСТУВАННЮ ПРОФІЛЯМИ В INSTAGRAM ТА FACEBOOK

Дата: 14.08.2023 10:16
Кількість переглядів: 405

 

1.Як зробити акаунт дитини приватним? • натисніть три крапки або три смуги у верхньому правому куті сторінки профілю, • оберіть «Налаштування» – «Конфіденційність» -– «Конфіденційність облікового запису» – «Приватний обліковий запис».

2. Більше підписників – не означає краще. Аби знизити ризики від “фейкових” контактів, час від часу переглядайте, хто є у Вашому списку та видаляйте зайвих. Для цього у своєму акаунті: • оберіть “Читачі” згори екрану профілю, • оберіть тих, кого хочете видалити, натиснувши видалити праворуч від їхнього профілю. Вони не отримують сповіщень про те, що більше не слідкують за Вами. Просто більше не бачитимуть Ваші публікації.

3. А як бути зі своїми підписниками? Якщо Ваша дитина більше не хоче стежити за чиїмось акаунтом: • оберіть зверху екрану “Відстежуються”, • оберіть профіль людини, за якою більше не хочете стежити, • натисніть на плитку «Відстежується» та прослідкуйте, аби вона змінилась на «Стежити».

4. Інколи публікації супроводжують сумнівні коментарі. Як можна від них захиститись? Загальне налаштування: • у правому верхньому кутку натисніть три крапки або три смуги – це меню вашої сторінки, • прогортайте меню, що відкрилось, нижче, • оберіть “Налаштування” – «Сповіщення» – «Дописи, розповіді й коментарі» та перевірте, аби профіль міг отримувати коментарі тільки від “Людей, за якими я стежу”. Реагування на образливі коментарі або спам: • натисніть на коментар або прогорніть його вліво (залежно від операційної системи), • натисніть на значок знаку оклику, що з’явиться; оберіть «Поскаржитися на коментар» та причину, з якої Ви це робите, • також можна видалити коментар натиснувши “кошик”. Автоматично сховати образливі коментарі або заблокувати коментарі від небажаних осіб: • “Налаштування” – «Конфіденційність» – «Коментарі» – «Сховати образливі коментарі». • «Налаштування»-«Конфіденційність» – «Коментарі» – «Блокувати коментарі від».

5. А як визначити, хто може реагувати на «сторіс» або «розповіді»дитини? Переконайтесь, аби налаштування дитини дозволяли тільки її підписникам реагувати на сторіс: “Налаштування” – «Конфіденційність» – «Розповідь» – «Ваші читачі». 6. Якщо неналежні коментарі все ж трапились, як діяти? Блокування користувачів та звітування про неналежний контент. Перебуваючи на сторінці користувача, який публікує неприйнятний контент, натисніть три крапки у верхньому правому кутку та оберіть відповідну функцію у меню: “обмежити”, “блокувати” або «поскаржитися».

 FACEBOOK: ЯК ПЕРЕВІРИТИ РІВЕНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ СТОРІНКИ

1. Налаштувати безпечний перегляд вашого профілю(інформація, дописи) іншими користувачами: ↓ «Налаштування та конфіденційність» – «Конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Перевірка основних налаштувань конфіденційності» – «Хто може бачити ваші дописи» – «Продовжити».

На першій сторінці можемо обрати, яка інформація буде доступна тільки користувачу, друзям або публічно. Наприклад, ↓ «Налаштування та конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Перевірка основних налаштувань конфіденційності» – «Хто може бачити ваші дописи» – «Продовжити» – «Рідне місто». Обираємо доступне налаштування з правого боку – «Публічно, Друзі, Лише я». За допомогою такого ж алгоритму можливо змінити доступ до всіх розділів особистої інформації (День народження, рідне місто, тощо). Крім того, у розділі «Швидкі налаштування конфіденційності» Facebook ви зможете знайти ресурси для підлітків та батьків щодо того, як боротися із цькуванням в онлайн-просторі та поради із безпечного користування мережею. ↓ «Налаштування та конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Безпека» – «Пошук ресурсів для батьків»/«Допомога в боротьбі із цькуванням».

2. У налаштуваннях конфіденційності можна окреслити коло осіб, що можуть додавати сторінку дитину у друзі. За замовчуванням це всі користувачі Facebook, проте радимо змінити це на «Друзі друзів», аби убезпечити дитину від небажаних знайомств. Наприклад, «Налаштування та конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Перевірка основних налаштувань конфіденційності» – «Як люди можуть знаходити вас у Facebook» – «Продовжити» – «Хто може надсилати вам запити на дружбу» – «Друзі друзів». Якщо ви хотіли б заблокувати профіль у Facebook небажані повідомлення, можна скористатись функцією «Блокування» у загальних «Налаштуваннях», що знаходиться під ↓ у верхньому правому куті: «Налаштування» – «Обмеження» – «Блокування користувачів»/ «Заблокувати повідомлення».

3. Також у Facebook можна поскаржитись на коментар чи публікацію. Для цього потрібно затиснути коментар та вибрати опцію «Надіслати запит на підтримку або скаргу на коментар» (відповідно до певної причини) у спливаючому меню. Функція «Надіслати запит на підтримку або скаргу на допис» доступна у меню, позначеному трьом крапками у верхньому правому куті публікації.

Бережіть себе та своїх близьких!

 

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області

Відділ з питань НС та ЦЗН апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь