Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО БЕЗПЕЧНОМУ КОРИСТУВАННЮ ПРОФІЛЯМИ В INSTAGRAM ТА FACEBOOK

Дата: 14.08.2023 10:16
Кількість переглядів: 315

 

1.Як зробити акаунт дитини приватним? • натисніть три крапки або три смуги у верхньому правому куті сторінки профілю, • оберіть «Налаштування» – «Конфіденційність» -– «Конфіденційність облікового запису» – «Приватний обліковий запис».

2. Більше підписників – не означає краще. Аби знизити ризики від “фейкових” контактів, час від часу переглядайте, хто є у Вашому списку та видаляйте зайвих. Для цього у своєму акаунті: • оберіть “Читачі” згори екрану профілю, • оберіть тих, кого хочете видалити, натиснувши видалити праворуч від їхнього профілю. Вони не отримують сповіщень про те, що більше не слідкують за Вами. Просто більше не бачитимуть Ваші публікації.

3. А як бути зі своїми підписниками? Якщо Ваша дитина більше не хоче стежити за чиїмось акаунтом: • оберіть зверху екрану “Відстежуються”, • оберіть профіль людини, за якою більше не хочете стежити, • натисніть на плитку «Відстежується» та прослідкуйте, аби вона змінилась на «Стежити».

4. Інколи публікації супроводжують сумнівні коментарі. Як можна від них захиститись? Загальне налаштування: • у правому верхньому кутку натисніть три крапки або три смуги – це меню вашої сторінки, • прогортайте меню, що відкрилось, нижче, • оберіть “Налаштування” – «Сповіщення» – «Дописи, розповіді й коментарі» та перевірте, аби профіль міг отримувати коментарі тільки від “Людей, за якими я стежу”. Реагування на образливі коментарі або спам: • натисніть на коментар або прогорніть його вліво (залежно від операційної системи), • натисніть на значок знаку оклику, що з’явиться; оберіть «Поскаржитися на коментар» та причину, з якої Ви це робите, • також можна видалити коментар натиснувши “кошик”. Автоматично сховати образливі коментарі або заблокувати коментарі від небажаних осіб: • “Налаштування” – «Конфіденційність» – «Коментарі» – «Сховати образливі коментарі». • «Налаштування»-«Конфіденційність» – «Коментарі» – «Блокувати коментарі від».

5. А як визначити, хто може реагувати на «сторіс» або «розповіді»дитини? Переконайтесь, аби налаштування дитини дозволяли тільки її підписникам реагувати на сторіс: “Налаштування” – «Конфіденційність» – «Розповідь» – «Ваші читачі». 6. Якщо неналежні коментарі все ж трапились, як діяти? Блокування користувачів та звітування про неналежний контент. Перебуваючи на сторінці користувача, який публікує неприйнятний контент, натисніть три крапки у верхньому правому кутку та оберіть відповідну функцію у меню: “обмежити”, “блокувати” або «поскаржитися».

 FACEBOOK: ЯК ПЕРЕВІРИТИ РІВЕНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ СТОРІНКИ

1. Налаштувати безпечний перегляд вашого профілю(інформація, дописи) іншими користувачами: ↓ «Налаштування та конфіденційність» – «Конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Перевірка основних налаштувань конфіденційності» – «Хто може бачити ваші дописи» – «Продовжити».

На першій сторінці можемо обрати, яка інформація буде доступна тільки користувачу, друзям або публічно. Наприклад, ↓ «Налаштування та конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Перевірка основних налаштувань конфіденційності» – «Хто може бачити ваші дописи» – «Продовжити» – «Рідне місто». Обираємо доступне налаштування з правого боку – «Публічно, Друзі, Лише я». За допомогою такого ж алгоритму можливо змінити доступ до всіх розділів особистої інформації (День народження, рідне місто, тощо). Крім того, у розділі «Швидкі налаштування конфіденційності» Facebook ви зможете знайти ресурси для підлітків та батьків щодо того, як боротися із цькуванням в онлайн-просторі та поради із безпечного користування мережею. ↓ «Налаштування та конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Безпека» – «Пошук ресурсів для батьків»/«Допомога в боротьбі із цькуванням».

2. У налаштуваннях конфіденційності можна окреслити коло осіб, що можуть додавати сторінку дитину у друзі. За замовчуванням це всі користувачі Facebook, проте радимо змінити це на «Друзі друзів», аби убезпечити дитину від небажаних знайомств. Наприклад, «Налаштування та конфіденційність» – «Швидкі налаштування конфіденційності» – «Перевірка основних налаштувань конфіденційності» – «Як люди можуть знаходити вас у Facebook» – «Продовжити» – «Хто може надсилати вам запити на дружбу» – «Друзі друзів». Якщо ви хотіли б заблокувати профіль у Facebook небажані повідомлення, можна скористатись функцією «Блокування» у загальних «Налаштуваннях», що знаходиться під ↓ у верхньому правому куті: «Налаштування» – «Обмеження» – «Блокування користувачів»/ «Заблокувати повідомлення».

3. Також у Facebook можна поскаржитись на коментар чи публікацію. Для цього потрібно затиснути коментар та вибрати опцію «Надіслати запит на підтримку або скаргу на коментар» (відповідно до певної причини) у спливаючому меню. Функція «Надіслати запит на підтримку або скаргу на допис» доступна у меню, позначеному трьом крапками у верхньому правому куті публікації.

Бережіть себе та своїх близьких!

 

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області

Відділ з питань НС та ЦЗН апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь