Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Від реалізації домашнього молока до крафтової сироварні: «єРобота» допомагає створити бізнес на Кіровоградщині

Дата: 25.10.2023 14:13
Кількість переглядів: 132

Любов Кличко – власниця нещодавно відкритої сироварні у Кропивницькому районі.

«Майже 20 років я займаюсь переробкою та реалізацією домашнього молока, а тому вирішила усі свої набуті знання та досвід спрямувати на здійснення давньої мрії – започаткування власного бізнесу. Виробництво крафтових сирів –  напрямок, який я планую успішно розвивати», – розповідає про свій шлях підприємниця.

Значну частину свого життя жінка тримала вдома велике господарство,  реалізовувала домашню продукцію, а тому вирішила зайнятися розширенням виробництва – побудувати мініферму та виготовляти крафтові сири. До бізнес-ідеї пані Любов підійшла відповідально: щоб якісно стартувати у бізнесі, вона брала участь у тематичних семінарах, вебінарах та вивчала інформацію про сироваріння, накопичувала багаж необхідних знань для початку бізнесу.

 Досвіду, знань та власних амбіцій Любові Миколаївні для здійснення планів вистачало, а от коштів для їх реалізації бракувало. Тому вона вирішила скористатися грантовою програмою «Власна справа».

«Щоб забезпечити реалізацію молочної продукції, я попередньо домовилася з магазином на одному із ринків міста. До того ж за багато років сформувалася когорта постійних клієнтів, які полюбляють мої сири та молочні продукти. Завдяки грантовим коштам я зможу збільшити чисельність худоби, придбати додаткове обладнання для сироваріння, а також сільськогосподарське причіпне обладнання, що дозволить збільшити обсяги заготівлі сінажу та інших кормів для худоби», – зазначає грантерка.

Згідно з умовами програми та з метою ефективного розширення виробництва Любов Кличко наразі планує створити нове робоче місце та найняти одного працівника. Однак це тільки початок, стверджує жінка. Вона впевнена, що її бізнес-ідея має великий потенціал.

Не відкладайте мрію на завтра! «єРобота» чекає на вас! Порядок надання мікрогрантів за посиланням. Щоб взяти участь у програмі, перейдіть на портал Дія. Потрібна консультація? Звертайтеся по допомогу до фахівців Кіровоградського обласного центру зайнятості за номером телефону +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь