Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЛІКАРІ  РЕКОМЕНДУЮТЬ  ХАРЧУВАННЯ В ЗИМКУ

Дата: 22.12.2023 08:46
Кількість переглядів: 140

             Зима–пора підготовки до свят. Однак це також і час холодів та нестачі сонячного світла, тому зараз організм особливо потребує вітамінів, корисних мікро  та макроелементів. 

Взимку раціон має бути максимально різноманітним: до нього обов'язково повинні входити і м'ясо, і риба, і молочні продукти, і домашні цукерки. Не можна забувати про свіжі овочі, фрукти та зелень – головні джерела корисних елементів. Добре, що зараз у продажу багато продуктів рослинного походження, здатних підтримати здоров'я.  Наприклад:

  • Цитрусові: апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони, помело, лайми. Всі вони в цю пору року свіжі, соковиті та ароматні. Користь цих плодів переоцінити складно: у них багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, захищає організм від вірусів та бактерій, прискорює загоєння ран та виконує багато інших функцій. Цитрусові багаті і на вітаміни групи В, необхідні для підтримки здоров'я нервової системи та головного мозку. У плодах також багато пектинів – розчинної клітковини, корисної для травлення.
  • Авокадо – дуже корисний продукт. Він багатий на олеїнову кислоту, містить омега-3 і омега-6 кислоти, насичені жири, калій, вітаміни К і В9, багато клітковини; чудово втамовує голод і сприяє зниженню ваги. Авокадо поєднується з різними стравами: рибою, салатом, яйцями.  
  • Манго - багатий вітамінів С, А. Е, вітамінів групи В та високий вміст клітковини. Завдяки складу манго зміцнює імунітет, благотворно впливає на стан шкіри та волосся, покращує зір та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. А ще у фрукті є ендорфіни, вони покращують настрій та пам'ять. Дуже смачно сушене манго, але тим, хто стежить за вагою, слід пам'ятати, що деякі виробники посипають шматочки цукровою пудрою або вимочують у цукровому сиропі, щоб зробити їх солодшими. Тому, при покупці потрібно уважно читати склад продукту.
УРІЗНОМАНІТНЮЙТЕ СВІЙ РАЦІОН ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
Фахівці Світловодського відділення ОРВ ДУ «Кіровоградський ОЦКПХ МОЗ»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь