Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Компенсація витрат роботодавця за облаштування робочого місця при працевлаштуванні осіб з інвалідністю: який граничний розмір у 2024 році?

Дата: 02.01.2024 09:15
Кількість переглядів: 118

Насамперед нагадаємо, що Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893.

Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації (пункт 5 Порядку).

Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, та 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Станом на 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати складає 7100 грн. Відповідно в 2024 році граничний розмір компенсації щодо робочого місця для особи з інвалідністю І групи складає 106,5 тис. грн, щодо робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи – 71 тис. грн.

Все про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю за посиланням http://surl.li/kqhrn

Ви роботодавець і у вас виникають питання, пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся, контакти тут http://surl.li/emipw Пишіть у Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь