Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У якому розмірі призначається допомога по безробіттю гіг-спеціалісту під час воєнного стану?

Дата: 31.01.2024 10:42
Кількість переглядів: 156

 

Нагадаємо, що гіг-спеціалісти юридичних осіб, що перебувають у статусі резидента Дія Сіті згідно із Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", після припинення гіг-контракту мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі. В такому ж розмірі призначається допомога працівникам цих юридичних осіб після звільнення з роботи. Це врегульовано абзацом 2 частини 3 статті 22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі - Закон).

Прикінцевими положеннями Закону установлено, що під час дії воєнного стану Кабінет Міністів України визначає особливості призначення допомоги по безробіттю. Урядовою постановою від 27 грудня 2023 року № 1390 (набрала чинності 30 грудня 2023 року) внесено зміни, серед іншого, до пункту 7 Порядку надання допомоги по безробіттю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 735. Визначено, що під час воєнного стану тривалість та розмір допомоги по безробіттю для осіб, визначених в абзаці 2 частини 3 статті 22 Закону, встановлюються на загальних підставах відповідно до Закону.

Таким чином, під час воєнного стану гіг-спеціалісти мають право на призначення допомоги по безробіттю на загальних підставах, а не виключно в мінімальному розмірі.

Є питання щодо виплати допомоги по безробіттю? Телефонуйте на гарячу лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості, контакті телефони: +38 (068) 900 11 32 або +38 (093) 478 70 82.

Відповіді на інші поширені питання сфери зайнятості доступні на вебсторінці Державного центру зайнятості, посилання тут https://www.dcz.gov.ua/help

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь