Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робимо корисне популярним: разом із єРобота грантерка відкрила екомагазин

Дата: 22.02.2024 08:49
Кількість переглядів: 75

Олена Миколаївна Куценко – мама за здорове харчування, яка виборола грант від «єРобота» для відкриття магазину екопродуктів.

Уже не один рік поспіль жінка дотримується здорового харчування. До змін її привела хвороба доньки, яка змушена харчуватися збалансовано та вимагає споживання певної категорії продуктів. Але не все так просто: віднайти у Кропивницькому та найближчих населених пунктах спеціалізовані магазини неможливо. Тож Олена Миколаївна змушена була закуповувати продукти через Інтернет, що створювало певні незручності.

Аби задовольнити потреби своєї доньки та потреби багатьох дітей зі схожими захворюваннями, жінка вирішує відкрити у місті магазин екопродуктів.

«В Україні змінилась культура харчування: люди стали уважнішими до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей. Окрім здорового підходу, з кожним роком росте статистика дітей з алергіями, які також потребують правильного харчування. Моя дитина хворіє на діабет, і я на особистому досвіді знаю, як складно знайти у нашому місті потрібні екопродукти, які мали б у складі необхідні поживні речовини для організму», – розповідає підприємниця.

Олена Куценко запевняє, що має серед свого оточення чимало знайомих, котрі також не можуть харчуватися їжею із мас-маркету. Тож потенційних клієнтів жінка уже має. Аби реалізувати бізнес-план у життя, підприємниця згоджується скористатися підтримкою держави та взяти участь у грантовому проєкті «єРобота». Кропітка праця над бізнес-планом та впевненість у власних силах – ті чинники, які допомогли ій здобути перемогу.

Грантові кошти підприємниця планує витратити на закупівлю обладнання та меблів для облаштування приміщення, а власну частину грошей – на закупівлю харчових продуктів (молочні продукти та сири без лактози; безглютенові бездріжджові хлібобулочні вироби, макарони і органічні крупи; солодощі без цукру: печиво, цукерки; ковбасні вироби; натуральні соки, рослинні олії; чай і каву, фітопродукти тощо).

Окрім продажу продуктів Олена Миколаївна планує запровадити консультації нутриціолога, аби здорове харчування було дійсно корисним для організму. «Робимо корисне популярним!», – саме цього принципу дотримується грантерка та продовжує популяризувати корисну їжу.

Якщо ви також маєте бізнес-ідею, але не знаєте, де взяти фінансування для відкриття власної справи, будьте рішучими та беріть участь у проєкті «єРобота». Тут кожен амбітний підприємець може спробувати власні сили та залучитися підтримкою держави. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

Є питання щодо отримання мікрогранту? Відповіді на них нададуть фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості. Телефонуйте за номером  +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь