Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Незламне 8 березня.

Дата: 08.03.2024 08:33
Кількість переглядів: 73

Третій рік поспіль українки зустрічають цей день в умовах широкомасштабного вторгнення. 

Сьогодні жінка – це не просто «берегиня», сьогодні, українська жінка – це героїня, яка кожного дня доводить, що вона рівноцінна, сильна та незалежна, яка бореться за майбутнє своєї держави.

Жінки України вже третій рік роблять все що можуть, щоб зупинити війну. Воюють і волонтерять. Народжують дітей у підвалах. Допомагають. Рятують. Надихають.

Військові, медекині, волонтерки  - наші жінки в тилу і в облозі, рівноправні героїні, яким ми дякуємо щодня! Кожна робить неможливе на тому місці, де вона є корисною. 

І хоча нам не вдається відсвяткувати цей день, - Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, так, як би ми хотіли, впевнені, що вже незабаром в нас буде інший привід для свята, - ПЕРЕМОГА.

Вітаємо сміливих доньок України з жіночим днем. 
Сердечно бажаємо  міцного здоров'я, щастя та мирного життя у вільній Україні.

Історія 8-го березня:

У 1908 році 15 тисяч жінок в Нью-Йорку вийшли на демонстрацію, вимагаючи скорочення робочого дня, збільшення заробітної плати та права голосу (в більшості штатів жінки здобули його у 1920 році, коли ухвалили 19-ту поправку до Конституції США). Наступного року Американська соціалістична партія запропонувала зробити останню неділю травня Днем трудящих жінок.
У серпні 1910 року відома діячка німецької соціал-демократії Клара Цеткін на конференції в Копенгагені запропонувала заснувати Міжнародний день боротьби за жіноче рівноправ'я та емансипацію.
Близько ста учасниць з 17 країн підтримали ідею одностайно.
У 1911 році його вперше відзначили в Німеччині, Австро-Угорщині, Данії й Швейцарії.

Міжнародний жіночий день (Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир) відзначається в багатьох країнах світу в різні дати відповідно до їхніх історичних і національних традицій. Традиція святкування 8 березня на державному рівні прижилася у 27 країнах світу. 
У країнах Європи та світу цей день ще один привід згадати та віддати данину тим, завдяки кому сучасні жінки здобули право вчитись в університеті, голосувати, розлучатись, отримувати гідну зарплатню на рівні з колегами-чоловіками, навчати дітей у садочках тощо. А також подякувати тим, хто далі звертає увагу на виклики, з якими стикаються жінки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь