Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чисте атмосферне повітря – це життя для тих хто дихає.  Збереження екології – обов’язок людини.

Дата: 29.03.2024 09:19
Кількість переглядів: 76

Забруднення атмосферного повітря залишається однією з найгостріших проблем світу, не є винятком і для України. Основними забруднювачами атмосферного повітря та джерелами викидів парникових газів в Україні є автотранспорт, підприємства теплоенергетики, добувної та переробної промисловості.

Контроль, якості атмосферного повітря покладено на різні державні некомерційні організації та установи виконавчої гілки влади, а саме: обласні, міські, селищні адміністрації, міністерство охорони здоров’я, міністерство довкілля, державна служба з надзвичайних ситуацій та інші.

В багатьох містах України вже встановлено і функціонують станції 24/7, встановлені за рахунок державного бюджету, приватного та міжнародного фінансування.

Інформацію по роботі кожної станції, будь-яка людина може вільно отримати в он-лайн режимі (через додаток в телефоні «eco-city» або браузері  https://eco-city.org.ua/) та офіційними запитами до відповідних організацій.

Зокрема, у місті Світловодськ функціонує гідрометеорологічна обсерваторія, але вона не може фіксувати концентрацію шкідливих речовин в атмосферному повітрі через застарівши обладнання та обмежений радіус дії.

За ініціативи громадських активістів та за рахунок спонсорської допомоги від міжнародних ГО, у 2020 в селищі Власівка, Кіровоградської області було встановлено станцію моніторингу якості повітря «AirFreshMax» (єдина в Олександрійському районі).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь