Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міський голова зустрівся з представниками батьківських комітетів шкіл громади

Дата: 29.03.2024 16:32
Кількість переглядів: 94

28 березня в кабінеті міського голови пройшла зустріч представників влади та батьків, чиї діти наразі навчаються в молодшій школі КЗ «Ліцей «Перспектива». 

Батьки обурені реформацію ліцею і категорично проти, аби молодшу школу відокремлювали в одне окреме приміщення:

« Ми, як батьки, усвідомлено обирали навчальний заклад і розуміємо, що зобов'язані захищати інтереси своїх дітей. Ми вважаємо що такі дії можуть мати негативні наслідки для дітей в першу чергу. Діти емоційно виснажені, постійне напруження пов’язане з війною. Будемо стояти на тому, щоб всі класи залишились на місцях».

 

Офіційну позицію щодо стандарту молодшої та старшої профільної школи в складі ліцею озвучила начальник управління освіти, молоді і спорту Світлана Осика:

  «Наразі є норми ліцензування для закладів освіти. І саме зараз ми маємо остаточно вирішити які учбові заклади стають ліцеями, а які гімназіями. Зазначимо, що освітня реформа передбачає поступовий перехід на 12-річне навчання, профільну старшу школу (ліцеї), в яких учні здобуватимуть профільну освіту на основі поєднання змісту освіти, визначеного стандартом профільної середньої освіти, і поглибленого вивчення окремих предметів з урахуванням здібностей та освітніх потреб учнів з орієнтацією на продовженнях навчання на вищих рівнях освіти. Але обов’язковою умовою для існування ліцею є функціонування початкової школи, як окремої юридичної особи. Крім того, при переведенні з однієї школи в іншу, викладачі вказаних шкіл не втратять ні в заробітній платі, ні в надбавках. Якщо статус ліцею буде збережено, то скорочення або звільнення педагогічних працівників не відбуватиметься».

 

Міський голова зауважив, що днями матиме розмову з представниками області і країни в цілому, що до освітніх закладів громад України, де планує підняти всі кричущі питання, які стосуються освітніх закладів Світловодської громади.

 

Тож наразі батьки учнів молодших класів КЗ «Ліцей «Перспектива» мають подати офіційне звернення з підписами, яким вимагають припинити реорганізацію ліцею і яке буде офіційно передано до МОН.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь