Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ №12 Чергового засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради

Дата: 08.07.2024 15:59
Кількість переглядів: 38

 

Місце проведення засідання:

вул. Героїв України, 14, каб. №1

Надпись: Місце проведення засідання: 
вул. Героїв України, 14, каб. №1

 

« _18_ » __квітня__ 2024 року

Час проведення: 13:00               

 

 

Всього – 14 членів.

Присутні –  12 осіб:

             1. Ромашкіна Олена Генадіївна

             2. Крайцар Степан Степанович

             3. Кононенко Микита Юрійович

             4.  Зосименко Наталія Ігорівна

             5.  Осика Максим Геннадійович

             6.  Берчук Михайло Олександрович

             7.  Ганін Микола Вікторович

             8. Козярчук Тетяна Олександрівна

             9. Ромащенко Наталя Алімівна

             10. Бондаренко Віктор Станіславович

             11. Іваненко Ольга Вікторівна,

             12. Бут Наталія Миколаївна

 

Відсутні: Тихонова Ольга Вікторівна, Козирев Андрій Валерійович

Список реєстрації присутніх на засіданні членів Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 1).

 

В роботі Громадської ради взяли участь: Ільченко Максим Олександрович – заступник Світловодського міського голови з питань виконавчих органів ради з питань житлово-комунального господарства, архітектури і будівництва, Ахтирська Крістіна Юріївна – начальник управління економіки, ресурсів та розвитку міста, Сьоміна Тетяна Олександрівна - дільничний офіцер поліції сектору превенції відділення поліції №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області, Сергєєв Володимир Олексійович – директор ТОВ «Світ-автолегіон».

Реєстраційний лист учасників засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 2).

 

Засідання є правомочним.

Голова Громадської ради Максим Осика привітав всіх присутніх та оголосив засідання відкритим.

СЛУХАЛИ: голову Громадської ради Максима Осику, який ознайомив присутніх з проектом порядку денного засідання. Було запропоновано вносити пропозиції. На голосування був поставлений проєкт порядку денного.

 

 

Вирішили: затвердити запропонований порядок денний:

1)  Про розгляд розрахунків тарифів на послуги з перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в звичайному режимі руху №23, 12, 7, 2а, 11, від перевізників ПрАТ «Світловодське АТП 13507» та ТОВ «Світ-Автолегіон».

2)  Про план заходів по збереженню живих рибних ресурсів під час нересту у квітні-червні 2024 року.

3)  Процедури для зменшення кількості безпритульних тварин.

4)  Про проведення обробки парків, скверів та прилеглих до них ділянок від кліщів.

 

Голосування за порядок денний:

12 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: затвердити порядок денний.

 

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

 

1. По першому питанню порядку денного слухали: Ахтирську Крістіну Юріївну –

начальника управління економіки, ресурсів та розвитку міста,  яка звернулася до присутніх з питанням щодо розгляду розрахунків тарифів на послуги з перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в звичайному режимі руху №23, 12, 7, 2а, 11, від перевізників ПрАТ «Світловодське АТП 13507» та ТОВ «Світ-Автолегіон». Було зазначено, що відповідно до клопотання ПpAT «Світловодське ATП 13507» та ТОВ «Світ-Автолегіон» щодо приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в звичайному режимі pyxy, які надають підприємства, у відповідності до         економічно обґрунтованих витрат, зважаючи на те, що останнє підвищення тарифу на послуги було в 2019 році, за цей період відбулося значне зростання цін на паливо, паливно-мастильні та запасні матеріали, тож з метою збереження діючої маршрутної мережі та задоволення потреб громадян у доступних, якісних та безпечних перевезеннях; керуючись статтею 10 Закону України «Про автомобільний транспорт», Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 17.11.2009 року №1175, п.10 розділу I Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» № 2259-IX від 12.05.2022 року, статтею 18, підпунктом 2 пункту «а» статті 28, підпунктом 12 пункту «а» статті 30, частинами 5, 6 статгі 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», запропоновано встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються в звичайному режимі pyxy у місті Світловодську та смт Власівка, на мapшpyтах № 2a, 7, 11, 12, 23 в розмірі 7,00 грн. за одну поїздку. Також внести відповідні зміни до діючих договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування №7, 12, 23, укладених з                                 ПpAT «Світловодське ATП 13507», та № 2a, 11 з ТОВ «Світ-Автолегіон» в частині встановлення тарифу на перевезення в звичайному режимі pyxy.

 

Голосували:       

12 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Підтримати вищезазначену пропозицію щодо приведення тарифів на послуги

з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в звичайному режимі pyxy, які надають підприємства, у відповідності до економічно обґрунтованих витрат.

  1. Взяти інформацію до відома.

 

2. По другому питанню порядку денного слухали: Сьоміну Тетяну Олександрівну - дільничний офіцер поліції сектору превенції відділення поліції №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області, про план заходів по збереженню живих рибних ресурсів під час нересту у квітні-червні 2024 року. Було зазначено, що відповідно до наказів Державного агенства меліорації та рибного господарства України про здійснення контролю за весняно-літньою забороною на лов риби, інших водних біоресурсів у водних об’єктах, з 01 квітня 2024 року на території України запроваджено весняно-літню заборону на лов водних біоресурсів, спрямовану на боротьбу з браконьєрством, незаконною торгівлею водними ресурсами та іншими порушеннями правил рибальства.

На підставі наказу Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про проведення заходів під умовною назвою «Нерест» на території обслуговування ВП №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області з 01 квітня 2024 року проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест». На підставі доручень ВП №1 (м.Світловодськ) «Про проведення профілактичного рейду по боротьбі з браконьєрством» було створено спеціалізовані групи з числа працівників ВП №1 (м.Світловодськ) спільно з представником Державної екологічної інспекції.

Також було зазначено, що 15 квітня 2024 року до ЧС ВП №1 (м.Світловодськ) надійшло повідомлення від інспектора СРПП ВП №1 (м.Світловодськ), про те, що 15 квітня 2024 року під час обслуговування  виклику на узбережжі Камянського водосховища р. Дніпро поблизу Коеменчуцької ГЕС міста Світловодськ Олександрійського району, Кіровоградської області виявлено громадяна, який займався незаконним рибним добувним промислом. Виїздом СОГ на місце події, під час огляду виявлено та вилучено гумовий надувний човен зеленого кольору, два дерев’яних весла, три риболовні сітки та свіжовиловлену рибу.  Збитки 339 609 грн.

16 квітня 2024 року до ЧС ВП №1 (м.Світловодськ) надійшло повідомлення від інспектора СРПП ВП №1 (м.Світловодськ), про те, що 16 квітня 2024 року під час спільного відпрацювання на узбережжі Камянського водосховища р. Дніпро поблизу Коеменчуцької ГЕС міста Світловодськ Олександрійського району, Кіровоградської області виявлено громадяна, який займався незаконним рибним добувним промислом. Виїздом СОГ на місце події, під час огляду виявлено та вилучено гумовий надувний човен зеленого кольору, два весла, дві риболовні сітки та свіжовиловлену рибу.  Збитки 281 000 грн.

 

Виступили: члени громадської ради зазначили, що є термінова потреба у створенні підрозділу - водна поліція, щоб контролювати використання суден, потрібна водна поліція, а у Світловодську її немає. У період дії воєнного стану забороняється навігація для суден на водоймах на території України. Для безпеки на воді, розкриття злочинів, боротьби з браконьєрами. Створення такого підрозділу у Світловодську є вкрай важливим, адже місто не тільки розташоване вздовж берега Дніпра, на його території багато і малих річок, де теж потрібно слідкувати за правопорядком.

 

Голосували:       

12 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Рекомендувати створити підрозділ - водна поліція.
  2. Взяти інформацію до відома.

 

 

  1. По третьому питанню порядку денного слухали: Ільченка Максима Олександровича – заступника Світловодського міського голови з питань виконавчих органів ради з питань житлово-комунального господарства, архітектури і будівництва щодо питання про процедури для зменшення кількості безпритульних тварин. Стерилізація - єдиний гуманний, законний і справді ефективний метод регулювання чисельності вуличних тварин у населених пунктах. Щорічно з бюджету Світловодської міської ради виділяються кошти на стерилізацію безпритульних тварин (Інформація у додатках).

 

Голосували:       

12 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Рекомендувати підвищити інформаційно-рекламну компанію щодо повідомлення про час, дату та місце проведення по місту стерилізації безпритульних тварин, шляхом розповсюдження відповідних оголошень в медіа ресурсах. Мати налагоджену співпрацю з керуючими  компаніями та ОСББ для вчасного повідомлення та розповсюдження оголошень щодо проведення стерилізації безпритульних тварин.
  2. Взяти інформацію до відома.

 

  1. По четвертому питанню порядку денного слухали: Ільченка Максима Олександровича – заступника Світловодського міського голови з питань виконавчих органів ради з питань житлово-комунального господарства, архітектури і будівництва щодо питання про проведення обробки парків, скверів та прилеглих до них ділянок від кліщів. Було зазначено,  що з міського бюджету було виділено кошти на відповідне проведення акарицидної обробки парків від кліщів у                          м. Світловодськ (Інформація щодо місць проведення обробки та кількості виділених коштів в Додатках).

 

Голосували:       

12 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Взяти інформацію до відома.

 

 

 

Розгляд питань порядку денного вичерпано.

Засідання оголошено закритим.

 

 

 

Голова Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                                  Максим ОСИКА                                                  

Секретар Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                   Наталія ЗОСИМЕНКО                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь