Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ №13 Чергового засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради

Дата: 08.07.2024 15:59
Кількість переглядів: 36

 

Місце проведення засідання:

вул. Героїв України, 14, каб. №1

Надпись: Місце проведення засідання: 
вул. Героїв України, 14, каб. №1

 

« _30_ » __травня__ 2024 року

Час проведення: 13:00               

 

 

Всього – 14 членів.

Присутні –  10 осіб:

             1. Осика Максим Геннадійович

             2. Крайцар Степан Степанович

             3. Кононенко Микита Юрійович

             4.  Зосименко Наталія Ігорівна

             5.  Бут Наталія Миколаївна

             6.  Берчук Михайло Олександрович

             7.  Ганін Микола Вікторович

             8. Козярчук Тетяна Олександрівна

             9. Ромащенко Наталя Алімівна

             10. Бондаренко Віктор Станіславович

 

Відсутні: Тихонова Ольга Вікторівна, Козирев Андрій Валерійович, Ромашкіна Олена Генадіївна, Іваненко Ольга Вікторівна.

Список реєстрації присутніх на засіданні членів Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 1).

 

В роботі Громадської ради взяли участь: Молчанова Наталія Григорівна - керуюча справами виконавчого комітету Світловодської міської ради, Рафальська Анна Миколаївна - інспектор відділу превенції ВП №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Реєстраційний лист учасників засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 2).

 

Засідання є правомочним.

Голова Громадської ради Максим Осика привітав всіх присутніх та оголосив засідання відкритим.

СЛУХАЛИ: голову Громадської ради Максима Осику, який ознайомив присутніх з проектом порядку денного засідання. Було запропоновано вносити пропозиції. На голосування був поставлений проєкт порядку денного.

Вирішили: затвердити запропонований порядок денний:

1)  Про план заходів по збереженню живих рибних ресурсів під час нересту у квітні-червні 2024 року.

 

 

2)  Організація ефективної роботи, щодо забезпечення принципів відкритості і прозорості діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, правоохоронних органів, державної служби, контролю їх діяльності, та інформування громадян, про результати їх роботи.

3)  Про сприяння у виконанні екологічних програм, Світловодської міської ради, Олександрійського району, Кіровоградської області, та посилення контролю, за дотриманням екологічного законодавства України.

4)  Про стан питання стосовно ландшафтного заказника.

 

Голосування за порядок денний за основу:

10 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Виступили: Крайцар Степан Степанович, який запропонував винести та додати питання на розгляд щодо бездіяльності начальника відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюка Віталія Миколайовича та належності виконання його посадових обов’язків.

 

Виступили: голова Громадської ради Максим Осик, ознайомив присутніх з проектом порядку денного засідання, з додаванням запропонованого питання Крайцаром Степаном Степановичем. На голосування в цілому був поставлений проєкт порядку денного.

1)  Про план заходів по збереженню живих рибних ресурсів під час нересту у квітні-червні 2024 року.

2)  Організація ефективної роботи, щодо забезпечення принципів відкритості і прозорості діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, правоохоронних органів, державної служби, контролю їх діяльності, та інформування громадян, про результати їх роботи.

3)  Про сприяння у виконанні екологічних програм, Світловодської міської ради, Олександрійського району, Кіровоградської області, та посилення контролю, за дотриманням екологічного законодавства України.

4)  Про стан питання стосовно ландшафтного заказника.

5) Про належність виконання посадових обов’язків начальником відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюком Віталієм Миколайовичем

 

 

Голосування за порядок денний в цілому:

10 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: затвердити порядок денний.

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

 

1. По першому питанню порядку денного слухали: Рафальську Анну Миколаївну - інспектора відділу превенції ВП №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області, про план заходів по збереженню живих рибних ресурсів під час нересту у квітні-червні 2024 року. Було надано інформацію, що 01 квітня 2024 року на Кіровоградщині розпочався період нерестової заборони. Нерест це той період коли розмножується риба, тому для цього періоду створюються сприятливі умови для проходження нересту водних ресурсів щороку встановлюється весняно-літня заборона вилову риби. На водних об’єктах Кіровоградської області на Кременчуцькому та Камʼянському водосховищі  в межах Кіровоградської області встановлені такі терміни включаючи перші та останні дати з 08 квітня та по 16 червня 2024 року, і саме в цей період забороняється виловлювати рибу відділенням поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області розпочато проведення операції під умовною назвою «Нерест» і вже за цей період було відкрито 8 кримінальних проваджень. Було виявлено 5 браконьєрів, справи вже скеровано до суду та 3 кримінальних провадження, там де було знайдено тільки сітки з рибою, але особи не встановлено. З 08 квітня 2024 року станом на 01 травня 2024 року завдано збитків 1 987 837 грн. Починаючі з 01 січня 2024 року відкрито 15 кримінальних проваджень, які також скеровано до суду. З початку року станом на            01 травня 2024 року завдано збитків на 2 800 000 грн., з них відшкодовано                             1 700 000 грн., накладено на нього арешт. Також щоденно продовжуються спільні рейди з представниками державного агентства України з розвитку меліорації та господарства продовольчих програм. Також залучаються державна екологічна інспекція Придніпровського округу і представники громадськості.

 

Виступили: голова Громадської ради Максим Осика, звернувся з питанням до Рафальської Анни Миколаївни - інспектора відділу превенції ВП №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області щодо обмежувачів швидкості для транспортних засобів («лежачі поліцейські») на території Світловодської громади, було зазначено, що з даного питання необхідно звертатися до начальника управління патрульної поліції Кіровоградської області Антона Цюцюри.

 

Голосували:       

10 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Взяти інформацію до відома.
  2. Звернутися з листом до начальника управління патрульної поліції Кіровоградської області до Антона Цюцюри, щодо встановлення обмежувачів швидкості для транспортних засобів («лежачі поліцейські») на території Світловодської громади.

 

2. По другому питанню порядку денного слухали: Молчанову Наталію Григорівну - керуючу справами виконавчого комітету Світловодської міської ради, щодо організації ефективної роботи, щодо забезпечення принципів відкритості і прозорості діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, правоохоронних органів, державної служби, контролю їх діяльності, та інформування громадян, про результати їх роботи. Було повідомлено наступне, що вся публічна інформація оприлюднюється відділом внутрішньої політики та роботи з громадськістю на сайті Світловодської міської ради. На початку повномасштабного вторгнення Світловодська міська рада була вимушена багато відкритих баз даних видалити з сайту Світловодської міської ради, які видалені без поворотно і для того щоб їх назад повернути на сайт,  необхідно все з самого початку вносити, це велика втрата, але робота над цим ведеться. Також не велися прямі трансляції засідання виконавчого комітету, сесій та депутатських комісій Світловодської міської ради виконавчого комітету, зараз з нового року вже все відновлено прямі трансляції вже ведуться. Інформація, яку ми повинні регулярно викладати, для прикладу інформація стосовно ЦНАП, це постійно оновлюється. Звичайно, що є ще над чим працювати. Серед позитивних оновлень для нашої громади, було запроваджено електронну чергу, але на даний момент немає можливості для того щоб людина зайшла на сайт Світловодської міської ради та записалась на визначений час і прийшла до державного реєстратора, такої можливості нажаль зараз немає. Працює електронна черга лише по заміні посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, для виїзних бригад (Мобільний сервісний центр). Для цієї категорії послуг у нас працює термінал, людина приходить заздалегідь отримує талон. Один з адміністраторів ЦНАПу вже надає більшу частину послуг, заміна посвідчень водія здійснюється ще з минулого року та паспорта. До нас приїздять з м. Кременчук, м. Горішні Плавні та  м. Градизьк  тому, що там електронна черга і запис за два тижні, якщо людині треба терміново вирішити питання вони приїздять до нашого міста.  

 

Голосували:       

10 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Взяти інформацію до відома.
  2. Направити рекомендаційного листа щодо введення та запровадження по управлінням та відділам виконавчого комітету Світловодської міської ради окрім стаціонарних телефонів, ввести мобільні номери телефонів, гарячі лінії для зв’язку з метою вирішення проблемних питань.

 

Питання 3-4 порядку денного не було розглянуто у зв’язку із відсутністю доповідачів з боку представників відповідних управлінь та установ, дане питання вирішено перенести на наступне засідання.

 

5. По п’ятому питанню порядку денного слухали: члена громадської ради Крайцара Степана Степановича, щодо бездіяльності начальника відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюка Віталія Миколайовича та належності виконання його посадових обов’язків. Крайцар Степан Степанович повідомив, що на сьогоднішній день однією з найгостріших проблем Світловодської громади є стрімке погіршення криміногенної ситуації, безкарність криміналітету, як результат – беззахисність громадян від злочинних посягань. Наразі відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області має негативну динаміку в своїй роботі під керівництвом Сивенюка Віталія Миколайовича. Стало очевидним, що на жаль, рівень злочинності на території Світловодської громади підвищується практично у всіх напрямках.  На сьогоднішній день у м. Світловодськ, Олександрійського району, Кіровоградської області відсутній належний рівень громадської безпеки та порядку: постійна вулична злочинність, скоєння кримінальних правопорушень у громадських місцях; поширилось розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин, та їх аналогів;  відбуваються  майнові злочини, пов’язані з посяганням на майно громадян (крадіжки з квартир та іншого житла, кишенькові крадіжки, шахрайства, грабежі); браконьєрство, незаконна риболовля на території Світловодської громади.

У зв’язку з вищезазначеним, Крайцар Степан Степанович, зазначив, що  начальник відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюк Віталій Миколайович не виконує належним чином свої посадові обов’язки щодо протидії злочинності, тому потрібно вирішувати дане питання.

Крайцар Степан Степанович запропонував винести питання на голосування щодо створення та направлення рекомендаційного листа на виконавчий комітет Світловодської міської ради щодо подальшого висловлення депутатами Світловодської міської ради недовіри начальнику відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюку Віталію Миколайовичу.

 

Виступили: голова Громадської ради Максим Осика, запропонував вносити пропозиції. На голосування поставлено питання щодо створення та направлення рекомендаційного листа на виконавчий комітет Світловодської міської ради щодо подальшого висловлення депутатами Світловодської міської ради недовіри начальнику відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюку Віталію Миколайовичу.

 

 

Голосували:       

9 - «за»;                1 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили:

  1. Взяти інформацію до відома.
  2. Направити рекомендаційного листа на виконавчий комітет Світловодської міської ради щодо подальшого висловлення депутатами Світловодської міської ради недовіри начальнику відділення поліції № 1 (Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області Сивенюку Віталію Миколайовичу.

 

 

Розгляд питань порядку денного вичерпано.

Засідання оголошено закритим.

 

 

 

Голова Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                                  Максим ОСИКА                                                 

Секретар Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                   Наталія ЗОСИМЕНКО                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь