Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи в межах Програми «Допомога допомагаючим»

Дата: 24.07.2024 09:03
Кількість переглядів: 68

Сьогодні як ніколи населення України потребує допомоги з підтримки психологічного, психічного здоров’я, юридичної, соціальної допомоги та послуг, якісного медичного супроводу та іншої допомоги, адже щодня ми потерпаємо від подій війни, спричиненої росією.  

Особливість ситуації України – відновлення в часи руйнувань. У нас немає часу чекати допоки припиняться бойові дії, а вже потім відбудовувати Україну. Це відбувається вже зараз у всіх сферах нашого життя. Бо більше, напрацьовуються інноваційні методи й унікальний досвід допомоги. Зі свого боку, це забезпечує нам щоденний невпинний рух до перемоги України і післявоєнного розвитку.

Сьогодні громадські організації, ініціативи, органи центральної та місцевої влади, самоврядування об’єднуються для подолання наслідків війни у співпраці. Це надзвичайно важливо для ефективної допомоги.

Хочемо розповісти про проєкт «Допомога допомагаючим», що розроблено та впроваджено ГО «Вектор прав людини» за підтримки та фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість». Протягом 2023 – 2024 років проведені освітні заходи, супервізійні та підтримуючі заходи, опитування, конференції для спеціалістів(-ок) допомагаючи професій, у яких взяли участь представниці державного і недержавного секторів. Спеціалісти(-ки) з різних областей поділились своїм досвідом одне з одним та з експертною командою проєкту з України, США та Ізраїлю.

Системні підвищення кваліфікації і психологічна підтримка спеціалістів(-ок) допомагаючих професій – це можливість забезпечити якісну допомогу населенню, яке це потребує, здійснювати просвітницькі заходи серед людей та тим самим здійснювати важливий внесок у спільне стратегічне завдання - профілактику та/або подолання соціальної та колективної травми.  Тому дуже важливо, що і спеціалісти(-ки) нашого регіону долучились до заходів проєкту «Допомога допомагаючим».

Ділимось з вами та запрошуємо поширювати матеріали, які будуть корисними психологам(-гиням), психотерапевтам(-кам), представникам(-цям) медичної спільноти, соціальним працівникам(-цям), адвокатам(-кам), юристам(-кам), медіаторам(-кам), представникам(-цям) представникам українських та закордонних громадських організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, донорських організацій, дослідникам(-цям) та всім зацікавленим.

Публікація «Допомога допомагаючим»: психоедукаційна, навчальна, психологічна та підтримувальна допомога в умовах повномасштабної війни росії проти України» - https://hrvector.org/publikacziyi/24-05-06-publication-of-the-program  
Звіт «Огляд потреб та викликів спеціалістів(-ок) допомагаючих професій, які надають допомогу потерпілим від війни» - https://hrvector.org/zviti/24-05-31-zvit
Інформація про проєкт «Допомога допомагаючим» - https://hrvector.org/podiyi/24-05-31-2023-2024
Інформація про конференцію «Допомога допомагаючим: виклики у роботі та підтримці власного робочого стану спеціалістів(-ок), які надають психологічну і юридичну допомогу» - https://hrvector.org/podiyi/24-04-05-03.04.24

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь