Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Родинам трьох полеглих воїнів Світловодської громади вручили державні нагороди посмертно

Дата: 09.08.2024 15:19
Кількість переглядів: 107

Троє захисників з Світловодської громади  посмертно нагородили державними відзнаками. Їх вручили сім'ям військових, які загинули у російсько-українській війні.

Кожного з героїв було нагороджено за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.

Нагородили орденом "За мужність" III ступеня Ільченко Дениса Михайловича. Народився Герой 18 серпня 1988 року у м. Кременчук, де закінчив місцеву школу та професійно-технічне училище. У 2017 році закінчив Світловодський політехнічний фаховий коледж. 14 квітня 2022 року Герой став на захист своєї родини та України. Захищав нашу державу в складі 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ Збройних Сил України. 
Загинув Герой 1 січня 2024 року на Донецькому напрямку у с. Антонівка Покровського району.


Орден Богдана Хмельницького III ступеня, за мужність посмертно присвоєно Кудрявцеву Владиславу Володимировичу. Владислав народився 8 липня 1995 року в селищі Власівка. Закінчив Загальноосвітню школу № 4 м. Світловодськ, після школи навчався у ВСП "Фаховий коледж КрНУ імені Михайла Остроградського" за спеціальністю "Зварювальник", згодом закінчив університет імені Михайла Остроградського. Після навчання працював на ПП «Віктор і К». Боронив захисник нашу Батьківщину з 15 грудня 2022 року. Служив в аеромобільній бригаді, виконував обов’язки командира.

1 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі с. Вербове, Запорізької обл., молодший лейтенант загинув. Він віддав  своє життя за свободу й незалежність України.

 
Нагрудним знаком "За зразкову службу" наказом Міністерства оборони України було нагороджено родину полеглого захисника Коптяєва Станіслава Юрійовича. Герой ще за життя був нагороджений відзнакою, але жорстока війна не дозволила йому отримати її власноруч, ця нагорода вже, на жаль, посмертна… 

Народився Станіслав 20 жовтня 1993 року в селищі Власівка. Навчався у Власівській Загальноосвітній школі № 8, закінчив ВПУ № 7 м. Кременчук, згодом навчався в Кременчуцькому національному університеті ім. М. Остроградського на електроенергетика. При житті захисник любив спорт, займався важкою атлетикою. Також займався ремонтом техніки та автомобілів. З 2020 року працював на підприємстві «Віктор і К» слюсарем із контролю вимірювальних приладів та автоматики. 10 жовтня 2022 року був призваний на військову службу до лав ЗСУ, служив механіком-радіотелефоністом 1 відділення зв’язку.

Загинув Герой внаслідок поранень отриманих у результаті артилерійського обстрілу позицій ЗСУ.

Важливо берегти в пам’яті спогади про наших захисників, адже вони відділи найдорожче, що в них було – своє життя…

Нехай їхні душі знайдуть спокій, а їх подвиг завжди буде прикладом мужності та відданості для нас усіх.

Вічна пам’ять, честь і хвала Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь